Dutch Buitenzorg wint De Lier na anticlimax

18 augustus 2018 18:21

Dutch Buitenzorg heeft zaterdag de kortebaan van De Lier gewonnen. De regerend Nederlands Kampioen versloeg samen met pikeur Djimmy Schneider Birdy de Neuilly in de finale. De middag kende helaas geen spectaculair slot. Birdy de Neuilly weigerde in de beslissende kamprit van de eindstrijd nog te draaien in het startvak waarna het dienstdoende draverijcomité het paard een startverbod van één dag oplegde.

Dutch Buitenzorg kreeg hierdoor de winst in de schoot geworpen. De ruin uit de stal van Rick Wester kwam de overwinning echter meer dan toe. Gedurende de middag klopte hij achtereenvolgens titelverdediger Southwind Raptor, Bizar Zandbergen, Verseau Blue, Ariana Trojborg en Birdy de Neuilly. Vaak moest hij op snelheid het verschil maken. Dat het hem steeds lukte, zegt alles over zijn kwaliteiten. Mede door zijn handicap van vijf meter moest hij vaak een enorm gat dichtlopen.

Startverbod

Dat de middag eindigde in een anticlimax was jammer voor het publiek. Birdy de Neuilly had in de eerste rit gesprongen, maar had in rit twee een dusdanig grote voorsprong na de start gepakt dat Dutch Buitenzorg al snel de strijd staakte. In de beslissende finalerit ging het mis in het startvak. Pikeur John de Leeuw deed er alles aan om Birdy de Neuilly nog van start te krijgen, maar hij kreeg zijn paard niet uit de baan van de tegenstander. Hierdoor was er geen eerlijke kans voor Dutch Buitenzorg. Na enkele mislukte pogingen greep het draverijcomité in en gaf Birdy de Neuilly een startverbod en daarmee Dutch Buitenzorg de overwinning. De ruin toont met de overwinning aan dat hij op tijd in vorm is voor het Nederlands Kampioenschap op donderdag 30 augustus in Middenbeemster. Samen met Schneider krijgt hij de unieke kans om als eerste paard ooit drie keer op rij de nationale titel op te eisen.

De troostfinale ging tussen de twee favorieten van de middag. Uiteindelijk trok Hero Baldwin samen met Manon Pools aan het langste eind. Ariana Trojborg moest samen met Ruud Pools genoegen nemen met de vierde plaats. Waar de achterban van deze twee paarden waarschijnlijk op meer had gehoopt, kon de organisatie in De Lier zijn geluk niet op. De omzet bij de totalisator reikte net zoals vorig jaar tot een recordhoogte. Het bedrag van € 29.699,00 was ruim tweeënhalf duizend euro meer dan het lokale record van vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.