Dutch Buitenzorg titelverdediger in Medemblik

27 augustus 2018 15:22

Djimmy Schneider verdedigt op maandag 17 september de Zilveren Zweep die hij vorig jaar won met de winst van de kortebaan in Medemblik. Met Dutch Buitenzorg had hij vorig jaar het beste paard voor de sulky. Of de combinatie opnieuw kan zegevieren, blijkt tijdens de nieuwe editie van de harddraverij op de Nieuwstraat. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig jaar was het een bijzondere editie van de kortebaan in Medemblik. De paarden streden om het nationale kampioenschap. Dutch Buitenzorg greep voor het tweede jaar op rij deze prestigieuze titel. Inmiddels heeft de combinatie een handicap van vijf meter, maar dat heeft vooralsnog geen invloed op de uitslagen. Dutch Buitenzorg won met zijn trainer Rick Wester in Hoofddorp. Schneider won zelf met zijn paard de kortebaan in De Lier.

Evison en Ruud Pools eindigden vorig jaar als tweede op de sfeervolle Nieuwstraat. Met deze combinatie wil het dit jaar vooralsnog niet lukken. Zij liepen alleen in Warmond in de prijzen. Evison werd derde. Ruud Pools wist dit seizoen zelfs nog geen kortebaan te winnen. De nummer twee op de ranglijst allertijden won vorig jaar op 15 juli 2017 voor het laatst: met Columbine Lep in Hoofddorp.

Kortebaan Medemblik 2017 (Nederlands Kampioenschap)
Samenvatting van de kortebaan Medemblik vorig jaar.

Klassementen

Lindsey Pegram, daarentegen, won dit jaar al vier keer. Zij is de koploper in het pikeursklassement. Met Calistokingsdeep, Eliot Charisma, Harley D Energy en Southwind Raptor heeft ze de keuze uit maar liefst vier toppers. Zesvoudig ‘pikeur van het jaar’ John de Leeuw volgt op plek twee.

Doc Holiday is vooralsnog het ‘paard van het jaar’, mede dankzij overwinningen op Duindigt en Schiermonnikoog. De troef van Bo Sprengers wordt op de voet gevolgd door Dutch Buitenzorg, Southwind Raptor en Calistokingsdeep.

Welke paarden er op 17 september aan de start verschijnen, wordt bekend op donderdag 13 september. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Ringrijderij

Voorafgaand aan de harddraverij staat op de Nieuwstraat de traditionele ringrijderij op het programma. De aanvang is 10.00 uur. Voor de jeugd is er op de Gedempt Achterom van zaterdag 15 september tot en met maandag 17 september een kermis. Medemblik sluit de activiteiten af op 17 september met een spectaculair vuurwerk om 20.45 uur, goed zichtbaar vanaf de Oosterhaven en het Havenhoofd.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.