Drie oud-winnaars aan de start in Voorschoten

23 juli 2015 19:34

De winnaars van de laatste drie edities van de kortebaan in Voorschoten komen dinsdag op de Van Beethovenlaan om hier hun tweede zege te boeken. Blackpearl Trans R (2012), Co Swagerman (2013) en Zero Option Lane (2014) behoren nog altijd tot de kortebaantop en hebben dan ook goede kansen op de eindoverwinning. Favoriet is echter Barbert met Harry Pools.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Klik hier voor de printvriendelijke versie van de NDR van het deelnemersveld.

De Stichting Paardensport Voorschoten kan trots zijn dat de laatste drie edities van hun kortebaan is gewonnen door zulke klasbakken. Blackpearl Trans R was het ‘Paard van het Jaar’ in 2012 en 2013. Co Swagerman pakte een jaar later deze titel. Zero Option Lane werd vorig seizoen in Voorschoten Nederlands Kampioen en draafde op de sprintafstand al dik 34 mille bijeen.

Dat deze drie paarden samen om de overwinning gaan strijden is geen zekerheid. Dit seizoen won Zero Option Lane in Assendelft en werd tweede in Egmond aan den Hoef. De ruin verprutste echter meerdere starts door galoppades. Blackpearl Trans R was met Manon Pools de beste in Sassenheim en op de grasbaan van de Renbaan Duindigt. Maandag kwam de supermerrie nog aan de start vanaf de magische afstand van 310 meter. In Voorschoten krijgt ze dinsdag vijf meter ontheffing, omdat leerlingpikeur Danny Brouwer achter haar plaatsneemt. Daar ligt ook direct de onzekerheid. Brouwer heeft pas één keer deelgenomen op de kortebaan en zat nog nooit achter Blackpearl Trans R. Co Swagerman heeft een pechvol seizoen. De tweede plaats in Venhuizen is vooralsnog zijn beste prestatie.

Nieuwe generatie

Het kan daarom geen kwaad om voor de kanshebbers te zoeken bij de nieuwe generatie. Barbert is in Voorschoten ongetwijfeld de favoriet. Hij won dit seizoen in Vroomshoop en werd eerder deze maand nog sterk tweede in Hoofddorp. Stal Aad Pools vaardigt naast Blackpearl Trans R ook Orgoglio del Nord en Uno des Jacquets af. Paarden met veel potentie en meters voorgift. Ook Tamburini, de winnaar van de kortebaan in Warmond is erbij.

Leidschendammer Wim van der Mespel behoort tot de lokale favorieten. Hij won maandag de kortebaan in Stompwijk. In Voorschoten rijdt hij de talentvolle Eluna di Quattro. Howings Kumpel, in Stompwijkse eigendom, doet ook mee. Hij eindigde de laatste twee edities als tweede. Voorschotenaar Rob Strik is er traditiegetrouw ook bij. Met Action Invit droomt hij van een stunt van jewelste.

Ben je er niet bij in Voorschoten, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.