Dreamcatcher Venus winnaar in Nootdorp

6 augustus 2013 17:56

Eindelijk heeft Dreamcatcher Venus de hoge verwachtingen waar gemaakt. De zesjarige ruin boekte in Nootdorp zijn eerste overwinning op de kortebaan. De ervaren rot Wala Alki werd tweede, voor Bright Look en Black Beauty Venus.

De winnende pikeur Aad Pools was wel weer eens toe aan een succes. Nadat ‘Mister kortebaan’ tijdens de eerste maanden van het seizoen de dienst uitmaakte, was zijn naam de laatste weken zelden tussen de prijswinnaars terug te vinden. Op de prachtig aangeklede baan over De Poort zette hij een dikke punt achter deze matige periode en pakte tegen een mooie uitbetaling van 32 tegen 1 de winst.

Misstappen

Ondanks de verrassende winnaar kreeg het publiek in Nootdorp helaas weinig spektakel voorgeschoteld. Terwijl de kaarsrechte asfaltbaan over De Poort tijdens voorgaande edities het decor was van hoogstaande kortebaansport met een rits aan ritten waarin de paarden zij aan zij op volle snelheid richting de finish draafden, waren de deelnemers dit jaar beduidend minder in vorm. Zo haalde Wala Alki de finale zonder ook maar één rit op snelheid te winnen; de merrie profiteerde volledig van de misstappen van haar tegenstanders. Pas tijdens de finale wist ze ook lopende een rit te winnen.

Mede daardoor kwamen vooral de liefhebbers van een surprise aan hun trekken. Zo moesten de totalisatorfavorieten Capital C en stalgenoten Co en Andrea Swagerman al tijdens de eerste omloop het veld ruimen. Ook Howings Kumpel, recentelijk winnaar in Stompwijk en finalist in Voorschoten, werd tijdens de tweede omloop uitgeschakeld na twee galoppades.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.