Dre Starlake wint op het gras van Eenrum

9 mei 2015 06:59

Dre Starlake heeft zes dagen na haar kortebaandebuut in Assendelft gewonnen in Eenrum. Samen met Ruud Pools won zij vrijdag de eerste koers van de grasbaanmeeting.

Na een vlotte start vanuit de banden nestelde Dre Starlake zich comfortabel achter lange leider TD Sleipner met Dennis Minnema. Net na het ingaan van de laatste ronde zette de vijfjarige merrie haar beslissende aanval in en won met machtsvertoon het openingsnummer over de Groningse grasbaan. 

Hoewel er veel kortebaners aan de start kwamen, kon alleen Dre Starlake zegevieren. Verder waren er ereplaatsen voor Axel Cartouche, (tweede), Sierra Angel (derde) en Daddy Cool (vierde). Zephir, Capital C en Andrea Swagerman vielen buiten de prijzen.

Van de pikeurs die regelmatig op de kortebaan verschijnen, wist verder alleen Sven Schraal een koers te winnen. Hij won met Dexter, na een rommelig koersverloop met veel galoppades, de negende koers. Aad Pools finishte met Bachelor Kingly tijdens deze koers als tweede, nadat beide paarden een ruime voorsprong op de concurrentie hadden genomen. Ruud Pools werd verder tweede tijdens de derde koers met Enrico Star. Wim van der Mespel tikte in Eenrum tweemaal als tweede aan. Naast Warrior Victory werd hij ook tweede met Yke Heikant tijdens het hoofdnummer van de middag, de stayerskoers over 2900 meter. 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.