Drafsport-grootheid Piet Borsboom overleden

23 december 2022 19:16

Piet Borsboom is woensdag 21 december overleden. De drafsportgrootheid werd in 1933 letterlijk op het terrein van Duindigt geboren en wijdde vervolgens zijn hele leven aan de draf- en rensport. Hoewel hij bij de NDR vrijwel alle functies bekleedde die voorhanden waren, voelde hij zich de afgelopen jaren niet te groot om nieuwe bezoekers op de korte- en langebaan op te vangen en wegwijs te maken. Het tekent het karakter van deze bijzondere man, een liefhebber pur-sang. Borsboom is 89 jaar geworden.

Dinsdag berichtten wij op deze site nog over het wel en wee van Borsboom. Zo werd hij 6 december opgenomen in een verpleeghuis. Op 17 december vierde hij met zijn familie zijn 89e verjaardag. Piet was deze dag redelijk goed aanspreekbaar en wist zijn naasten nog één laatste keer te betoveren met zijn bekende humor en charme. Op 21 december sloot hij voor het laatst zijn ogen en sliep rustig in.

De plechtigheid voorafgaande de crematie vindt plaats op 31 december om 13.30 uur in de aula van crematorium Haagse Duinen, Wijndaelersingel 1 in Den Haag. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Bekijk hier de rouwkaart.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl wenst zijn vrouw Corry, kinderen en kleinkinderen en verdere nabestaanden sterkte toe met dit verlies.

Foto: Sassen en Verstraaten

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.