Donate Groenhof wint thuiswedstrijd in Schagen

1 september 2014 18:09

Donate Groenhof heeft haar thuiswedstrijd in Schagen gewonnen. De vierjarige merrie startte als de grote favoriete van het spelende publiek en loste deze belofte, met de nodige moeite, in. De verrassende Cunera Beuckenswyk met Caroline Aalbers legde beslag op de tweede plaats, voor stalgenoot Cha Cha Cha en de bijgelote European Winner.

Helemaal vanzelf ging het niet voor de pupil van trainer en eigenaar Cees Hetteling. De merrie moest met name tijdens de vierde en beslissende omloop alle zeilen bijzetten om de twee paarden van trainster Caroline Aalbers, Cha Cha Cha en Cunera Beuckenswyk, achter zich te houden. Tegen beide paarden had Donate Groenhof een kamprit nodig, maar tot groot genoegen van het talrijke publiek in Schagen sloot de merrie de koers als winnares af.

John Dekker kwam op de Nieuwstraat voor het eerst in actie sinds de kortebaan van Hoofddorp. De kortebaankampioen van 2009 was enige tijd uit de roulatie door een TIA, maar toonde in Schagen aan het spelletje niet verleerd te zijn. Hij wist met Cha Cha Cha zelfs dravende een rit af te snoepen van de latere winnares; iets wat dit seizoen nog maar weinig paarden is gegeven.

Voor de eerste drie aankomende deelnemers had hun klassering consequenties. Voor alle drie geldt dat ze een winsomgrens zijn overschreden en daarom tijdens een volgende start (weer) vanaf de basisafstand moeten starten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.