Donate Groenhof wint op grasbaan Joure

8 juli 2016 23:07

Op de kortebaan wil het vooralsnog niet lukken, maar op de langebaan blijft Donate Groenhof een klasse apart. Op de grasbaan van Joure boekte ze vrijdag haar derde zege van 2016, nadat ze eerder dit jaar twee keer won in Alkmaar. Een mooi succes voor trainer Cees Hetteling en pikeur John Dekker.

De zesjarige merrie, die vorig jaar vijf kortebanen won en zich liet kronen tot de beste sprinter van het seizoen, kwam in actie tijdens de vijfde koers van de middag, de ‘Vrienden van Draf en Ren Joure-prijs’, over 1609 meter. Op de finish liet ze achtereenvolgens Cereste, in 2013 eenmalig op de kortebaan aanwezig in Helmond, met Willem Steur op de sulky, stalgenoot Attila (Dennis Minnema) en Classic Bennesse (Krista Timmer) achter zich.

Dit seizoen kon achtvoudig kortebaanwinnares Donate Groenhof op de kortebaan nog geen potten breken. In Assendelft werd ze tijdens de eerste omloop uitgeschakeld door de latere finalist Tamburini. Tijdens haar tweede start in Zwanenburg was Sammarco, die uiteindelijk als vierde finishte, te sterk. Ook toen kwam de merrie niet verder dan de eerste omloop.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.