Donate Groenhof wint in Alkmaar

6 oktober 2015 08:56

Donate Groenhof (foto) is klaar voor de apotheose van het seizoen in ’t Zand. Een week voordat het kortebaanseizoen op het parkoers over de Keinsmerweg wordt afgesloten, boekte de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2015’ met John Dekker op de sulky een prima overwinning op het ‘Ovaaltje’ in Alkmaar. Verder was er succes voor Eagle Meerwal met Danny den Dubbelden.

Donate Groenhof kwam maandag in actie tijdens de achtste koers over 1720 meter, een rit waarin ook Ton Jeu met Aad Pools startte. De merrie, dit jaar goed voor vijf overwinningen op de kortebaan, nam na een halve ronde de leiding over van Ton Jeu en pareerde met succes de aanval van favoriet Egbert Schermer (Jeroen Engwerda), die uiteindelijk als tweede finishte. De afstand lijkt de pupil van trainer Cees Hetteling goed te liggen, want de overwinning was haar derde over 1720 meter. Eén keer werd ze over deze afstand tweede.

De leerlingpikeurs gaven een mooi visitekaartje af. Zo won Marco Spin met Floor Weerdebras, Jaap van Rijn met For Sale en Danny den Dubbelden met Eagle Meerswal. De vierjarige merrie, dit seizoen actief in Vroomshoop, Zwanenburg en Bemmel, bezorgde de kampioen bij de leerlingpikeurs zo zijn eerste overwinning op de langebaan. ‘Man van de avond’ was John de Leeuw, die met Benjamin Mirage en Blacky Blue twee koersen won.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.