Donate Groenhof pakt de winst in Zwanenburg

27 juni 2015 18:32

Donate Groenhof en Ruud Pools hebben zaterdag overtuigend de kortebaan in Zwanenburg gewonnen. De combinatie rekende in de finale af met de verrassende Selim met John de Leeuw. Edo Venus en Aad Pools werden derde voor Ton Jeu met Manon Pools.

Hoewel Donate Groenhof matig aan het nog prille seizoen begonnen was, stond er in Zwanenburg geen maat op de merrie. De pupil uit de stal van Cees Hetteling stelde steeds met speels gemak de winst veilig en drong zo door tot de beslissende fase in de koers. In de halve finale was mede-favoriet Edo Venus de opponent. Helaas bleef een mooie strijd uit. Edo Venus maakte een galoppade en gaf in de tweede rit te veel weg in het startvak. Donate Groenhof had toen al een te grote voorsprong.

Na de winst op haar grootste concurrent leek niets een vierde kortebaanoverwinning van de merrie in de weg te staan. Tegenstander Selim had mede dankzij een gunstig koersverloop de eindstrijd gehaald en leek niet in staat om de favoriet van haar troon te stoten. Toch ging het nog bijna mis voor Donate Groenhof. Ze miste de eerste start volledig en moest Selim laten gaan. In rit twee en drie stelde ze alsnog op orde zaken en legde beslag op de eerste Grote Prijs Jan Offenberg.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.