Donate Groenhof maakt favorietenrol waar

23 augustus 2014 19:53

Donate Groenhof heeft tijdens de kortebaan van De Lier de hooggespannen verwachtingen waargemaakt. De vierjarige merrie met Ruud Pools op de sulky startte op het parkoers over de Hoofdstraat als de favoriet van het spelende publiek en liet haar aanhang niet in de steek. Nederlands kampioen Ton Jeu finishte als tweede, voor Timmy H en Andrea Swagerman.

Met name Ruud Pools was gebrand op de zege. De meervoudig kortebaankampioen had flink gebaald nadat tijdens zijn vorige start in Beverwijk Donate Groenhof een bijna zekere overwinning door galoppades uit handen gaf. Ook in De Lier ging de pupil van trainer Cees Hetteling enkele keren in de fout, maar dat bleef dit keer zonder gevolgen. De merrie, eerder dit seizoen winnares in Warmond, klopte achtereenvolgens meervoudig kortebaanwinnaar Umberto, Ton Jeu, Chaman Rapida en Andrea Swagerman. Tijdens de finale trof Donate Groenhof opnieuw Ton Jeu, die na de tweede omloop werd bijgeloot. Door een galoppade tijdens de eerste rit maakte ze het nog even spannend, maar in de tweede en de kamprit was Donate Groenhof duidelijk een klasse beter dan haar tegenstander.

Omzetrecord

In de troostfinale legde Timmy H beslag op de derde plaats. De elfjarige ruin maakte gedurende de middag indruk door verschillende snelle ritten, maar gaf tijdens de halve finale door twee galoppades niet thuis. Dit tot ongenoegen van zijn pikeur John de Leeuw, die zijn troef kansen toe dichtte om de koers te winnen. Tijdens de strijd om het brons had de combinatie weinig moeite met Andrea Swagerman.

De 24e kortebaan in de Lier was een succes. In tegenstelling tot eerdere dagen was de zon de gehele middag aanwezig waardoor het op sommige plekken dringen was langs de hekken. Het toegestroomde publiek zorgde voor een prachtig lokaal omzetrecord van € 25.557,50; bijna drieduizend euro meer dan het oude record van vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.