Donate Groenhof gaat voor eerherstel in De Lier

11 augustus 2014 08:38

Donate Groenhof start zaterdag als één van de favorieten voor het winnen van de kortebaan in De Lier. De vierjarige merrie won haar eerste koers in Warmond, maar wist dit glansrijke debuut in respectievelijk Nootdorp en Beverwijk geen vervolg te geven. In De Lier gaat zij op zoek naar eerherstel, maar een gemakkelijke opgave gaat dat zeker niet worden. De eerste start op de Hoofdstraat in De Lier is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

Voor het eerst starten op de kortebaan en direct winnen. Het is weinig paarden gegeven. Toch lukte het Donate Groenhof eerder dit seizoen in Warmond. Tijdens haar daarop volgende starts liet ze haar vaste stuurman Ruud Pools in de steek. In Nootdorp ging ze tijdens de eerste omloop twee keer van de benen. In Beverwijk eindigde ze weliswaar als vierde, maar zaten opnieuw galoppades haar op het beslissende moment dwars. Wanneer ze haar hoofd bij het werk houdt, lijkt ze het te kloppen paard in De Lier.

Ook Timmy H wisselde eerder dit seizoen de draf verschillende keren op beslissende momenten om voor een galoppade. Het kostte hem de zege in Assendelft, waar hij tweede werd. Op snelheid zijn er weinig paarden sneller dan de elfjarige ruin. Ook voor hem geldt dat wanneer hij blijft draven er iets te halen is op het klinkerparkoers van De Lier.

Starthandicap

Verschillende deelnemers in De Lier wisten eerder dit seizoen al een kortebaan te winnen. Andrea Swagerman won in Sassenheim en Hoofddorp, Selim in IJmuiden, Adonis Charisma in Stompwijk, Co Swagerman in Bemmel en Prince of Moor in Wognum. Met name de twee paarden van de gelijknamige eigenaresse Annie Swagerman bezorgden de trouwe kortebaanbezoekers al menige keren prachtige sport en behoren tot de absolute toppers in het sprintgenre. Beide paarden starten echter met een starthandicap en dat bemoeilijkt de zaken aanzienlijk.

Outsiders starten er genoeg in De Lier. Capital C liet in haar eerdere starts zien over klasse te beschikken. Cunera Beuckenswyk kon zich in Santpoort en Beverwijk meten met de allerbesten, maar het zware koersverloop brak de vijfjarige merrie beide keren op. In De Lier moet ze het direct opnemen tegen Timmy H. Aan de start verschijnt ook de voorlopig grootste verrassing van het seizoen, Quick du Vivier. De ervaren hengst won vorige week tot ieders verbazing in Beverwijk. Dit huzarenstukje in De Lier herhalen, lijkt onmogelijk, hoewel zijn vorm ten opzichte van eerder dit seizoen verbeterd is.

Deelnemersveld en tips
Het complete deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staan tevens alle uitslagen, klassementen, nieuwsberichten en video’s. Vanaf donderdagavond is hier tevens een voorbeschouwing van de kortebaan met een beschrijving per paard en tips te downloaden.

Ben je er niet bij in De Lier, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf zaterdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.