Dominante Stal de Groningers wil pieken in Roden

7 september 2022 17:00

De paarden van Stal de Groningers stelen de show in het kortebaanseizoen 2022. Op de thuisbaan in Roden, op woensdag 28 september, willen zij graag opnieuw scoren. Drie jaar geleden, tijdens de laatste editie op de Norgerweg, haalden zij met twee paarden de finale. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Ronny Brandt was in 2019 (de afgelopen twee jaar werd er niet gekoerst vanwege de coronacrisis) de beste in Roden. Drie jaar later staat hij nog steeds aan de top. Sterker nog, met Demi Veenstra op de sulky lijkt hij beter dan ooit. De ruin won in Sassenheim en boekte diverse ereplaatsen. Inmiddels is hij opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Dit weerhoudt hem er niet van om te blijven presteren. Mogelijk kan hij in Roden opnieuw een gooi doen naar de winst.

Zijn tegenstander van drie jaar geleden, McSpirit, is er inmiddels niet meer bij. Stal de Groningers vertrouwt echter op vaste krachten als Chief One, Archange de Jiel en Coktail Bar. Deze paarden wisten dit seizoen al te winnen. Coktail Bar was zelfs al twee keer succesvol. Ook hun nieuwe troeven doen het goed. Zo boekte Candy Blue Chip al twee overwinningen en was Epoque één keer succesvol.

Samenvatting kortebaan Roden 2019.

Concurrentie

Concurrentie komt mogelijk van grootverdieners als Southwind Raptor en Eliot Charisma. Beide paarden staan al jaren aan de top en scoren nog steeds. De laatste won de kortebaan van Roden in 2018.

Nieuw dit jaar is de Grand-16. Dit betekent dat er bij een maximum van zestien paarden wordt gekoerst met een verliezersronde. De paarden die in de eerste omloop worden uitgeschakeld krijgen hierin een nieuwe kans. De winnaars van deze verliezersronde plaatsen zich alsnog voor omloop twee. Hierin komen twaalf paarden aan de start, zoals gebruikelijk bij een maximum van 24 deelnemers.

Deelnemersveld en tips

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Roden op maandag 26 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen.

De kortebaan in Roden is het absolute hoogtepunt van de Rodermarkt Feestweek, die duurt van vrijdag 23 september tot en met woensdag 28 september. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van de organisatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.