Doc Holiday slaat direct toe in Assendelft

11 mei 2019 18:17

Het seizoen is begonnen waar het vorige is geëindigd, met een overwinning van Doc Holiday en Bo Sprengers. Vorig jaar won de combinatie al met een starthandicap in ’t Zand. Zaterdag in Assendelft was de ruin opnieuw de beste. De overwinning kwam geen moment in gevaar.

De hardste ritten kreeg Doc Holiday direct in de eerste omloop. Donate Groenhof gaf goed partij, maar wist het de uiteindelijke winnaar nauwelijks moeilijk te maken. Gently Boko en Boucher le Blanc waren vervolgens op snelheid duidelijk de mindere van Doc Holiday.

Grote indruk

In de halve finale wachtte Panic Launcher en Mats Wester die in de eerste drie omlopen grote indruk hadden gemaakt. De harde ritten tegen de snelle debutant Chief One en Southwind Raptor braken de merrie vervolgens op. In de beslissende fase was ze duidelijk moegestreden. Tegen Doc Holiday kon ze geen moment in de buurt blijven. Ook Contador was in de troostfinale duidelijk sneller. De troef van Manon Pools maakte echter twee galoppades, waardoor Panic Launcher alsnog eenvoudig de derde plaats voor Stal de Groningers kon veilig stellen.

Panic Launcher was de verrassing van de middag en klopte sterk Southwind Raptor in de derde omloop.

Helaas werd ook de finale een anti-climax. Calistokingsdeep maakte met Lindsey Pegram de hele middag een opvallend betrouwbare indruk, maar kreeg de overwinning steeds in zijn schoot geworpen door galoppades van de tegenstander. In de finale nam de regerend kampioen bij de pikeurs alle risico’s wat twee keer een te vroege start opleverde.

Nieuwe talenten

De nieuwe aanwinsten konden zoals verwacht zaterdag nog geen rol van betekenis spelen. Chief One, Hind Beuckenswyk en Calvados Chess lieten zich echter al wel van hun beste kant zien en moeten in staat zijn om later dit seizoen te oogsten. Van de grote namen was de snelle uitschakeling van Dutch Buitenzorg opvallend. De ruin maakte in de eerste omloop twee galoppades. Ook Barbert en Blackpearl Trans R konden snel naar huis. De eerste werd geklopt door Contador. Blackpearl Trans R kwam net tekort tegen Boucher le Blanc.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.