Doc Holiday op jacht naar derde Nederlandse titel

27 augustus 2020 10:24

Doc Holiday gaat zaterdag voor zijn derde Nederlandse titel op rij. Wanneer het de trots van de Meiden van Assum daadwerkelijk lukt om voor de derde keer in successie het kampioenschap van Nederland te veroveren, schrijft Doc Holiday historie. Vanzelfsprekend zal de ruin de zege niet kado krijgen. Daar is het deelnemersveld simpelweg te sterk voor.

Sinds de oprichting van de Kortebaanbond in 1931 is het niet eerder voorgekomen dat een paard drie keer op rij kampioen van Nederland is geworden. Doc Holiday kan dus zaterdag op Duindigt historie schrijven. Dat de pupil van trainster Natasja Sprengers in vorm is, bewees hij onlangs op Duindigt. Tijdens een graskoers liet hij verschillende gerenommeerde langebaanpaarden achter zich en pakte even sterk als verrassend de zege.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Southwind Raptor is op papier de grootste uitdager van de Doc Holiday. De troef van eigenaartrainer Bert de Boer heeft zo zijn kuren en wil nog wel eens snel de handdoek in de ring gooien, maar is op snelheid vrijwel niet te kloppen. Wanneer de Amerikaan met Lindsey Pegram op de sulky er zaterdag zin in heeft en startfouten achterwege laat, heeft favoriet Doc Holiday een zeer zware kluif aan de snelle ruin.

Met Eliot Charisma heeft Pegram nog een heet ijzer in het vuur. De pupil van trainer Mark de Jong bewees zijn goede vorm vorige week in Emmeloord, waar hij oppermachtig won. De negenjarige ruin was vorig jaar vooral tijdens de eerste koersen van het seizoen sterk op dreef en was bijvoorbeeld in Stompwijk veel te sterk voor Doc Holiday. Ook Eliot Charisma heeft de klasse om zich de Nederlandse titel toe te eigenen.

Omstandigheden

Kortebaankampioen John de Leeuw brengt Archange de Jiel en Fuggedaboutit aan de start. Laatstgenoemde heeft zich vooral op de langebaan bewezen, maar was ook al eens winnaar van de kortebaan in Sassenheim. Tijdens zijn laatste starts had hij grote moeite met het draaien bij de start, maar wellicht dat de andere omstandigheden op Duindigt het beste weer in hem naar boven halen. Archange de Jiel was één van de revelaties van het vorige seizoen met een hele rits aan ereplaatsen en overwinningen in Beverwijk en Medemblik.

Blackpearl Trans R behoort tot de gevaarlijke outsiders voor het Nederlands kampioenschap. De wondermerrie van Aad Pools kroonde zich in 2012 al eens tot kampioen van Nederland en won in 2015 vanaf 310 meter op Duindigt. Hoewel de jaren beginnen te tellen, heeft de twaalfvoudig kortebaanwinnares de afgelopen seizoenen regelmatig laten zien nog hard uit te kunnen halen. Pools brengt ook Janus Boshoeve aan de start. In 2018 won de nu zevenjarige ruin tijdens zijn debuut in Hillegom, maar stond vorig jaar het gehele seizoen aan de kant.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.