Doc Holiday favoriet in Voorschoten

15 augustus 2019 08:00

De kersverse kampioen van Nederland Doc Holiday start zaterdag 17 augustus als de favoriet in Voorschoten. De negenjarige ruin van trainster Natasja Sprengers, voor de eerste keer dit seizoen gereden door Manon Pools, won dit jaar al drie kortebanen en steekt in een uitstekende vorm. De aanvang van de koers over de Van Beethovenlaan is om 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Aan belangstelling geen gebrek in Voorschoten. De koers stond in eerste instantie gepland op vrijdag 26 juli, maar werd door de aanhoudende extreme temperaturen afgelast en verplaatst naar zaterdag 17 augustus. De nieuwe koersdatum blijkt goed in de planning te passen bij veel trainers; maar liefst 34 combinaties hebben zich voor de koers over de Van Beethovenlaan ingeschreven. Omdat er maar plaats is voor 24 deelnemers, moesten tien combinaties worden uitgeloot.

Van die 24 combinaties steekt Doc Holiday met kop en schouders boven de rest uit. De Duitse sprinter van Stal Meiden van Assum won eerder dit seizoen in Assendelft en Venhuizen en schreef twee weken geleden voor de tweede maal op rij het kampioenschap van Nederland op zijn naam. Door een ongelukkige start vergooide Doc Holiday dinsdag zijn kansen in Bemmel, maar dat verandert niets aan zijn kansen in Voorschoten. Wie de koers wil winnen, zal de beste sprinter van de afgelopen twee jaar uit moeten schakelen.

Outsiders

Aan kansrijke outsiders geen gebrek in Voorschoten. Chief One liep dit seizoen al enkele ereplaatsen bijeen, maar wist nog geen enkele finale te halen. De afstand van 275 meter spreekt in zijn voordeel en daarom lijkt de vijfjarige ruin de voornaamste uitdager van de favoriet. Ook van Lordspirit mag het nodige worden verwacht. De hengst had bijna drie jaar nodig om tot volle wasdom te komen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende sprinter. In Stompwijk kwam hij tot een derde plaats, in Santpoort wist hij zelfs de eindstrijd te halen.

Samen met Doc Holiday en Lordspirit is Viking Cehere de enige deelnemer in Voorschoten die eerder dit seizoen een finale haalde. Dat was in Warmond, waar de tienjarige ruin uiteindelijk het onderspit delfde tegen Panic Launcher. De pupil van trainer Berry Schwarz is snel, maar maakt ook gemakkelijk een fout. Zonder deze galoppades doet hij mee om een klassering.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.