Dinsdag vergadering Kortebaanbond

23 november 2012 10:08

De Algemene Ledenvergadering van de ‘Bond van Harddraverij-Verenigingen en -Stichtingen in Nederland’ staat dinsdag op het programma. De bestuurders van de ruim dertig kortebaandraverijen komen bijeen in ‘Het Wapen van Assendelft’.

Belangrijkste agendapunt tijdens de vergadering is de vaststelling van de koersagenda voor 2013. Met een groeiend ledenbestand en de wens van de Verenigingen en Stichtingen om op een ‘vaste’ dag te koersen, kunnen er knelpunten ontstaan. Verder wordt onderzocht of een vierde opeenvolgende ‘Kortebaandag’ op het Drafcentrum Alkmaar tot de mogelijkheden behoort. Bij voldoende voorinschrijvingen staat deze dag voorlopig gepland op maandag 1 april 2013, Tweede Paasdag.

Na de pauze wordt met name Aad Pools in het zonnetje gezet. ‘Mister kortebaan’ wordt gehuldigd als kampioen bij zowel de pikeurs als de trainers, terwijl zijn pupil Blackpearl Trans R, dit seizoen goed voor zes overwinningen, wordt geëerd als ‘Kortebaanpaard 2012’. Christophe de Groote krijgt net als vorig jaar de prijs voor de beste leerlingpikeur. De redactie van www.kortebaandraverijen.nl maakt tenslotte de ‘Kortebaanvereniging van het jaar’ bekend. Voor deze prijs zijn de verenigingen en stichtingen van Stompwijk, Santpoort, Wateringen, Roden en Voorschoten in de race.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.