Denise Pennekamp prolongeert titel bij leerlingen

26 september 2014 11:06

In de strijd om het kampioenschap bij de pikeurs sneeuwde het kampioenschap bij de leerlingen grotendeels onder. Niet in de laatste plaats doordat Denise Pennekamp al vroeg in het seizoen een enorme voorsprong nam op de concurrentie en deze zorgvuldig consolideerde. Inmiddels is ze niet meer te achterhalen. Het betekent haar tweede titel op rij.

Denise Pennekamp maakte op 25 augustus 2011 met Sheba Boko in Hoofddorp haar debuut op de kortebaan. Dat jaar kwam ze nog twee keer in actie in Purmerend en Medemblik. Een jaar later was ze tijdens 21 van de in totaal 31 kortebanen actief. Inmiddels behoort de medewerkster op het entrainement van Cees Imming tot de inboedel op de kortebaan. De afgelopen twee seizoenen miste ze slechts drie meetings.

Haar eerste overwinning op de kortebaan boekte ze vorig jaar in Helmond. Op de dag van de kroning van Willem-Alexander was ze met Zephir tijdens de finale te sterk voor Tusee JL. Dit seizoen turfde ze zege nummer twee. Met Co Swagerman had ze in Middenbeemster het geluk van het bijloten nodig, maar eenmaal terug in de race maakte de combinatie het karwei ijzersterk af. Met Novelune Rex behaalde ze verder dit seizoen een vierde plek in Warmond en een verrassende finaleplaats in Beverwijk.

Pennekamp legde de basis voor haar kampioenschap door vrijwel nooit verstek te laten gaan. Waar pikeurs als Jaap van Rijn en Christophe de Groote pas laat in het seizoen verschenen en Jeroen Offeringa slechts de eerste kortebanen van het seizoen in actie kwam, verzaakte Pennekamp nooit. Het leverde haar geheel verdiend een tweede kampioenschap op rij op. Daarmee treedt ze in de voetsporen van Robin Bakker, Manon Pools en Christophe de Groote, die ook tweemaal achtereen leerlingkampioen werden. Volgende jaar gaat Pennekamp op jacht naar Lindsey Pegram, die drie jaar achtereen het klassement wist te winnen.

Erelijst Leerlingkampioenen:
1998 Sandra Winkelman
1999 Lindsey Pegram
2000 Lindsey Pegram
2001 Lindsey Pegram
2002 Robin Bakker
2003 Robin Bakker
2004 Marco Valentijn
2005 Manon Pools
2006 Manon Pools
2007 Wim van der Mespel
2008 Josette Pools
2009 Sven Schraal
2010 Jan Thijs de Jong
2011 Christophe de Groote
2012 Christophe de Groote
2013 Denise Pennekamp
2014 Denise Pennekamp

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.