Denise Pennekamp: ‘Kortebanen is mijn ding’

24 juni 2012 13:25

Als leerlingpikeur een plek veroveren tussen kortebaangrootheden zoals bijvoorbeeld de gebroeders Pools, Wim van der Mespel, John Dekker en John de Leeuw is geen gemakkelijke opgave. Denise Pennekamp lijkt echter te slagen in haar opzet. Na een fraaie derde plaats met Axel Cartouche in Rotterdam was de 19-jarige leerlingpikeur in Zwanenburg dicht bij haar eerste overwinning op de kortebaan. Met Zephir werd ze uiteindelijk knap tweede.

Op de wielerbaan van HSC De Bataaf maakte de nieuwe combinatie een prima indruk. Zo schakelde Zephir met Pennekamp voor het eerst op de sulky onder andere gerenommeerde kortebaanpaarden als Zalvador Spendic en Zero Option Lane uit. Tijdens de halve finale tegen Attila met Ruud Pools maakte Pennekamp enkele hachelijke momenten mee.  Zephir maakte tijdens de kamprit zijn draai niet helemaal af en bleef daarom voor een gedeelte in de baan van Attila staan. De aanstormende Ruud Pools kon niet voorkomen dat de wielen van de sulky’s in elkaar haakten en beiden pikeurs werden van hun sulky gelanceerd. Wonder boven wonder bleven, mede door heldhaftig ingrijpen van Cees Imming en John Dekker, zowel paarden als pikeurs ongedeerd.

Nuchter

Pennekamp bleef opvallend nuchter onder het incident. “Dat kan gebeuren, het hoort er bij. Zelf heb ik er niets aan over gehouden, alleen de kar is beschadigd.” Vanzelfsprekend was ze dik tevreden over haar prestatie. Als leerlingpikeur is Pennekamp werkzaam bij Cees Imming en verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van Zephir. “Het is een heerlijk paard om te rijden. Wanneer je zo’n klasbak mag rijden, zit er natuurlijk wel wat druk achter. Wim van der Mespel heeft mij echter uitstekend voorbereid op de kortebaan en Cees hielp mij bij de start. Met elke omloop die we doorkwamen, groeide het vertrouwen.”

Ook op de langebaan doet de leerlingpikeur van zich spreken. Zo won ze woensdag op de grasbaan van Emmeloord met Axel Cartouche. Een voorkeur heeft Pennekamp niet. “Kortebanen is echt mijn ding. Maar ook de langebaan is mooi. Het maakt mij niet uit; het is mij allebei even lief.”

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.