Denise Pennekamp heeft titel bij leerlingen binnen

20 september 2013 09:23

De eerste kampioen van het seizoen is bekend. Met nog drie kortebanen te gaan is Denise Pennekamp niet meer te achterhalen door de concurrentie in het leerlingkampioenschap.

De strijd was eigenlijk nooit spannend. Pennekamp was de enige die elke kortebaan van de partij was en liep zo steeds verder weg bij haar rivalen. In 2013 won ze tot dusver één kortebaan. In Helmond (de tweede kortebaan van het jaar) won zij zeer overtuigend met Zephir. De ruin passeerde hierdoor de winsomgrens van 18.000 euro, waardoor hij geen ontheffing meer heeft met een leerlingpikeur. Pennekamp was hierdoor haar grootste troef dus direct kwijt.

Sprokkelen

Daarna sprokkelde zij vooral punten met Quick du Vivier en Wala Alki. In Nootdorp reed ze haar tweede finale van het jaar. Met Wala Alki won ze de eerste rit van Dreamcatcher Venus en Aad Pools, maar de merrie bleek daarna opgebrand om de strijd in haar voordeel te beslissen.

Augustus was sowieso een mooie maand voor Pennekamp. Met Wala Alki eindigde ze ook als tweede in Beverwijk. Tevens kreeg ze met Andrea Swagerman een nieuw paard met leerlingontheffing. Hoewel de eerste kennismaking eindigde in een sterke tweede plaats in De Lier, zal Pennekamp toch een nare smaak hebben overgehouden aan deze middag. Tijdens het voorwerk viel ze van de sulky en reed Andrea Swagerman ‘pikeurloos’ over de baan. Wonderwel hield de ruin er niets aan over en haalde de combinatie de finale. Tegenstander Cycloon Frejo met Jolanda van Strien sprong hierin in de beslissende kamprit. In het zicht van de haven ging ook Andrea Swagerman van de benen. In de nieuwe kamprit sprong de pupil uit de stal van Andries van der Blonk opnieuw. Overigens werd ze deze middag ook vierde met Quick du Vivier.

In Heemskerk stond Pennekamp vooralsnog voor het laatst op het podium. Met opnieuw Andrea Swagerman eindigde zij als derde. In Enkhuizen pakte ze de beslissende punten voor het kampioenschap. Met Quick du Vivier en Andrea Swagerman sneuvelde zij weliswaar in de eerste omloop, maar omdat de nummer twee in het klassement (Jeffrey Mieras) zijn rit achter Original Charm afstond aan John de Leeuw is de eerste leerlingtitel voor Pennekamp nu een feit.

Winnaars Leerlingpikeur Aanmoedigingsprijs:
1998 Sandra Winkelman
1999 Lindsey Pegram
2000 Lindsey Pegram
2001 Lindsey Pegram
2002 Robin Bakker
2003 Robin Bakker
2004 Marco Valentijn
2005 Manon Pools
2006 Manon Pools
2007 Wim van der Mespel
2008 Josette Pools
2009 Sven Schraal
2010 Jan Thijs de Jong
2011 Christophe de Groote
2012 Christophe de Groote
2013 Denise Pennekamp

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.