Demi Veenstra: ‘Het was een prachtige afscheidsronde’

28 september 2022 20:04

Met vuurwerk een loopbaan beëindigen is weinigen gegeven. Eigenaar Michel Roggen had voor de kortebaan van Roden besloten dat het de laatste koers van Archange de Jiel ging zijn. Wat eerder dit seizoen vaak net niet lukte, lukte tijdens de thuiswedstrijd van Stal de Groningers over de Norgerweg eindelijk wél. Oppermachtig draafde de twaalfjarige Fransman naar de bloemen en bezorgde zo Demi Veenstra haar tweede overwinning op de kortebaan. De leerlingpikeur was blij dat er op deze manier een einde kwam aan de loopbaan van de ruin. “Het was een prachtige afscheidsronde.”

Een overwinning van Archange de Jiel hing al een tijdje in de lucht, vond ook Veenstra. “Deze overwinning zat eraan te komen. De laatste drie keer dat ik met hem reed, lootte ik telkens tegen de latere winnaar. Ik ben er van overtuigd dat we die drie kortebanen ook hadden kunnen winnen.” Archange de Jiel kwam geen moment in de problemen en profiteerde tijdens de halve finale van twee galoppade van favoriet Cassidy Byd. “Ik verwachtte harde ritten, maar Cassidy Byd maakte twee keer een fout. Voor hen jammer, maar voor mij een mooie uitkomst. Zo werd het een prachtige afscheidsronde.”

Dapper

In Bemmel maakte Veenstra voor het eerst kennis met Archange de Jiel. Het duo haalde meteen de finale. “Ik denk dat wij bij elkaar passen”, kijkt Veenstra terug. “Hij is heel gemakkelijk in het startvak. Het maakt niet uit hoe lang het duurt of waar en hoe hij moet draaien. Ik denk dat hij de snelste starter is van alle kortebaners die we in Nederland hebben. Michel (Roggen, red.) zei dat hij ons samen zou blijven inschrijven totdat we een keer zouden winnen. Gelukkig is dat op de valreep toch nog gelukt. Ik ben er echt hartstikke blij mee.”

Veenstra kan zich wel vinden in het besluit om zijn loopbaan te beëindigen. “Buiten het feit dat hij de volgende winsomgrens is gepasseerd, doet hij al lang mee en heeft hij altijd dapper gestreden. Daarom hebben we besloten met hem te stoppen en dat hij in Roden zijn laatste kortebaan ging lopen, ongeacht het resultaat. Met deze overwinning heeft hij zijn loopbaan in stijl afgesloten.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.