Demi Veenstra: ‘Grote voorsprong met een paard dat zo z’n best doet’

18 juni 2022 11:44

Na een tweede plaats in Wognum lieten Ronny Brandt en Demi Veenstra in Sassenheim zien geen eendagsvlieg te zijn. De combinatie liep een dijk van een koers over de Teijlingerlaan en pakte knap de overwinning. Veenstra is maar wat blij met haar Ronny Brandt. “Je hebt een grote voorsprong met een paard dat zo z’n best doet.”

Zowel Ronny Brandt als Demi Veenstra leverde in Sassenheim een puike prestatie. De Italiaanse ruin startte voor de derde keer in Sassenheim en haalde voor de derde keer de finale. In 2018 won hij met Rick Wester op de sulky tijdens zijn debuut en in 2019 verloor hij met John de Leeuw de eindstrijd van Eliot Charisma. Veenstra haalde tijdens haar tweede start opnieuw de finale. Daarmee komt ze in een rijtje met bijvoorbeeld Robin Bakker en Wim van der Mespel. Bakker haalde in 2001 tijdens zijn debuut met Mister Diamond de finale in Purmerend (verlies tegen Kibo Wix met Frans van der Blonk) en won vier dagen later met diezelfde Mister Diamond in Medemblik. Van der Mespel was in 2004 op dreef met Nandoe Enzelens en haalde tijdens zijn eerste twee starts de finales van Wognum (verloren van Nelco Expres en Cees Imming) en Bennebroek (verloren van Mr Postman en Marco Valentijn).

Veenstra was maar wat blij met haar eerste overwinning op de kortebaan. “De afgelopen week heeft Ronny Brandt heel goed getraind. Ik had dus een goed gevoel voor Sassenheim, totdat ik het deelnemersveld zag. Eliot Charisma en Southwind Raptor zijn paarden die we normaal gesproken niet kunnen hebben. Tijdens het voorwerken merkte ik dat Ronny Brandt veel fanatieker was dan in Wognum. Hij geeft zich elke rit helemaal. Je hebt een heel grote voorsprong met een paard dat zo z’n best doet. Het is een ideaal leerpaard voor mij. Hij draaft eigenlijk altijd en hij is enorm trouw, werkelijk een fantastisch paard om mee te rijden.”

Op het moment dat Veenstra de finish als winnaar passeerde, had ze in eerste instantie niet door dat ze de kortebaan had gewonnen. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet veel van de finale heb meegekregen. Ik dacht eigenlijk dat we allebei waren uitgeschakeld en nog een rit moesten rijden. Ik snapte daarom eerst ook niet waarom iedereen zo blij was. Toen Lotte (de Vlieger, red.) juichend naar me toe kwam, wist ik het zeker.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.