Dekoninck tipt Himo de Cressy en Castor Action SL

10 april 2019 13:05

Wie zaterdag en / of zondag afreist naar het Belgische De Haan voor twee dagen kortebaan, ziet voor het merendeel onbekende paarden. Kortebaandraverijen.nl vroeg daarom om tips bij Kris Dekoninck, de Belgische eigenaar die regelmatig op de kortebaan komt met zijn paarden.

“Het wordt een verrassing voor iedereen”, houdt Dekoninck direct een slag onder de arm. “Het is nieuw voor de meeste paarden en ook voor de pikeurs, dus het is afwachten wie het snel onder de knie heeft.” Drie van zijn paarden komen in actie. Ruud Pools rijdt op zaterdag Dancing Noble en nieuwe aanwinst voor de kortebaan Beaujosh de Mahey. Op zondag zit Joeri De Laender achter Fabulous Well.

Zaterdag

Op zaterdag hoopt Dekoninck op een plek bij de eerste vier. “Dancing Noble kan ver komen als hij zijn hoofd erbij houdt. Het is een voordeel dat Ruud Pools hem kent. Beaujosh de Mahey is een snelle vertrekker, maar het is natuurlijk allemaal nog nieuw voor hem.”

Tip voor zaterdag: 1. Himo de Cressy 2. Hunter Green DH 3. Dancing Noble 4. Beaujosh de Mahey

Zondag

Voor de zondag noemt hij niet zijn eigen Fabulous Well, maar tipt hij Castor Action SL als winnaar met Massimo Arickx. “Dat is echt een hele snelle vertrekker. Gaz Occagnes is ook een kanshebber. Dat is een heel eerlijk paard.” Ook Very Mossa, die bijna 120.000 euro bij elkaar liep op de langebaan heeft kansen. “Een zeer goed paard, maar hij maakt wel gemakkelijk een galoppade.”

Tip voor zondag: 1. Castor Action SL 2. Gaz Occagnes 3. Very Mossa 4. Mille D’Atout

Op zaterdag komt ook Victorious Lord in actie, met ruim 160.000 euro winsom de grootverdiener van die dag. De ruin staat op stal bij de familie De Groote. Volgens Christophe de Groote is het afwachten. “Afgaand op zijn bandenstarts kan hij hard, maar we hebben er niet speciaal op getraind. We doen in elk geval niet mee met het idee om te winnen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.