Dekker: ‘Prachtig dat ze heeft kunnen winnen’

8 juli 2018 17:45

Wat begon als een project om liefhebbers te laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn, leverde zaterdag in Warmond een dijk van een verrassing op. Emi van Jip klopte, geholpen door een startontheffing, het ene na het andere sprintkanon en bezorgde haar 87 eigenaren een onvergetelijke middag. Een huzarenstukje waar ook haar pikeur John Dekker niet op gerekend had.

Dekker, die met zijn derde zege dit seizoen de koppositie in het klassement om de gouden kampioenshelm weer overnam van zesvoudig winnaar John de Leeuw, was aanvankelijk kritisch over Emi van Jip. “In Egmond aan den Hoef viel ze me niet mee. Normaal gesproken liep ze goed weg in de linkerbaan, maar dat wilde helemaal niet in Egmond. Vandaag ging het een stuk beter, alhoewel ze toch nog soms een foutje maakte. Maar in de halve finale en finale liep ze over die kant toch ook weer goed weg en dan is tien meter een een enorm gat. Wat dat betreft bleven er gunstige tegenstanders over.”

Initiatief

Gunstige tegenstanders of niet, Emi van Jip kwam goed weg tegen een eerder die middag sublieme Southwind Raptor, die tijdens de kamprit voor een plek in de vierde omloop te veel weggaf in het startvak. “Tijdens de eerste rit waren we goed weg, maar honderd meter voor de streep liep hij ons gemakkelijk voorbij. Tijdens de beslissende rit moest Lindsey hem heel eventjes vasthouden. Als Emi dan eenmaal goed de loop er onder heeft, vertrekt ze wel goed en is zo’n gat al snel vijftien meter. Dan wordt het moeilijk om dat nog in te lopen op zo’n kort baantje.”

Pas tijdens de finale durfde Dekker aan de zege te denken. “Blackpearl Trans R had natuurlijk al vreselijk veel gedaan. Ik had voor de finale goede hoop, maar ja, het blijft Blackpearl. Tien meter was echter te veel om in te halen.” De zege enkel op te hangen aan het voordelige koersverloop gaat echter te ver. “Emi heeft vrijwel niets verkeerd gedaan en prima gelopen. Het huren van Emi van Jip is een mooi initiatief. Prachtig dat ze voor al haar eigenaren een koers heeft kunnen winnen.”

Ik had voor de finale goede hoop, maar ja, het blijft Blackpearl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.