Panic Launcher en Southwind Raptor favorieten in Zwanenburg

23 juni 2022 12:00

Panic Launcher en Southwind Raptor zijn zaterdag de favorieten bij de kortebaan in Zwanenburg. Deze twee paarden stonden eerder dit jaar tegenover elkaar in de finale van de koers in Venhuizen. De eerste trok toen aan het langste eind. De aanvang van de koers op de IJweg is 14.30 uur.

In Venhuizen was Rick Wester nog de pikeur van Panic Launcher. Door de overwinning overschreed de merrie van Stal de Groningers echter de winsomgrens en moet daarom nu, om een starthandicap te ontlopen, met een leerlingpikeur op pad. Broer Mats Wester, regerend leerlingkampioen op de kortebaan, neemt daarom zijn plek op de sulky over. De combinatie heeft normaal gesproken de beste papieren voor de winst.

Smaakmaker

Southwind Raptor is de grootverdiener op de kortebaan. Op dit moment staat de teller op ruim 35.000 euro. Op pure snelheid is de troef van pikeur Lindsey Pegram nauwelijks te verslaan. De ruin maakt echter te gemakkelijk een galoppade in de linkerbaan en kan zich daarom lopende nauwelijks een verloren rit permitteren. Een smaakmaker is het zeker!

Met Ronny Brandt komt ook één van de meest succesvolle paarden van dit seizoen aan de start. De kortebaankampioen van 2019 was met pikeur Demi Veenstra de beste in Sassenheim en was tweede in Wognum. Door deze successen moet de combinatie voortaan wel met een handicap van vijf meter op pad. Op zijn nieuwe afstand moet Ronny Brandt zich nog bewijzen.

Eerste kortebaan sinds 2018

Zwanenburg organiseert voor het eerst sinds 2018 weer een kortebaan. In 2019 kon de kortebaan niet doorgaan, omdat de vorige locatie (de wielerbaan van HSC De Bataaf) niet meer beschikbaar was. Daarna werd er twee jaar niet gekoerst vanwege de coronacrisis.

Helaas zijn er zaterdag slechts veertien deelnemers, bij een maximum van zestien. Sinds de coronacrisis is het aantal kortebaanpaarden afgenomen.

Online wedden

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Beverwijk. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.