Prachtige Grand-16 voor kortebaan in Stompwijk

14 juli 2022 12:28

Stompwijk kan zich verheugen op een spectaculaire kortebaandraverij maandag op het grasveld achter de Sint-Laurentiuskerk. Het deelnemersveld is om van te smullen, met meerdere winnaars en lokale favorieten. Eliot Charisma, de titelverdediger van 2019, is met Leidschendammer Wim van der Mespel de favoriet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Het is door de coronacrisis alweer drie jaar geleden dat er voor het laatst kon worden gekoerst op het Stompwijkse gras. Toen was Eliot Charisma de winnaar. De ruin lijkt precies op tijd in vorm voor de enige grasbaan van het circuit. De troef van trainer Mark de Jong won vorige week zaterdag sterk in Hoofddorp. Van der Mespel vervangt op de sulky Lindsey Pegram, die vanwege ziekte afwezig is. De hoefsmid uit Leidschendam zegevierde in 2015 voor het laatst op zijn thuisbaan, toen met Donate Groenhof.

Met Doc Holiday is nog een oud-winnaar aanwezig. De ruin won samen met Bo Sprengers de editie van 2018. Een jaar later eindigde de combinatie als tweede. Zeker op zijn favoriete ondergrond is Doc Holiday altijd gevaarlijk. De succesvolle Stal de Groningers brengt Chief One en Coktail Bar aan de start. Beide paarden behoren tot de favorieten.

De finale van 2019: Eliot Charisma (links) verslaat Doc Holiday.

Lokale favorieten

Kelsa Europoort van de Leidschendamse trainer Bryan Vader kende een moeizame seizoenstart, maar is speciaal voor Stompwijk geprepareerd. In Hoofddorp bleek de Nederlandse kampioen uitstekend in vorm, maar werd ze op een cruciaal moment onterecht uitgeschakeld. Op haar thuisbaan kan ze revanche nemen.

Vader brengt ook Hequejuela in de baan. De merrie, in eigendom van een Stompwijkse eigenarengroep, toonde veel potentie tijdens haar eerste starts. Ze lijkt goed genoeg voor een stunt!

Grand-16

Stompwijk maakt maandag voor het eerst kennis met de Grand-16. Dit houdt in dat met een maximum van zestien paarden de verliezers van de eerste omloop overgaan naar een tussenronde. Hierin kunnen zij zich alsnog plaatsen voor de tweede omloop. Daarna gaat de koers verder met twaalf paarden, zoals gewoon met een maximum van 24 paarden.

Online wedden

Je hoeft maandag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Stompwijk. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.