Veel toppers aan de start bij kortebaan in Lisse

28 september 2021 12:31

De kortebaan in Lisse heeft donderdag meerdere favorieten aan de start. Zo komt Eliot Charisma zijn titel verdedigen en is ook Nederlands Kampioen Kelsa Europoort erbij. Panic Launcher, de winnaar vorige week in Enkhuizen, heeft vermoedelijk de meeste aanhang bij de wedders. De aanvang op de Heereweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Van de 22 deelnemers spreekt Eliot Charisma het meest tot de verbeelding van het publiek. De ruin eindigde twee jaar geleden als tweede en won vorig jaar de alternatieve kortebaan Lisse op de Renbaan Duindigt. De troef van pikeur Lindsey Pegram beleeft een moeizaam seizoen, met slechts één ereplaats. Trainer Mark de Jong heeft Eliot Charisma echter speciaal geprepareerd om te pieken in Lisse.

Snelheidsduivel

Pegram brengt ook Southwind Raptor aan de start. Met de Amerikaanse ruin was ze twee jaar geleden de beste op de Heereweg. Dit jaar maakt de snelheidsduivel echter nog te gemakkelijk een fout om aan te bevelen. Bovendien heeft hij zwaar geloot tegen Calistokingsdeep; de winnaar van de kortebaan Nootdorp op Duindigt.

Chief One en Cesar Charisma wonnen dit jaar twee alternatieve kortebanen. De eerste kwam vorige week in Medemblik echter moeizaam van start en moet worden afgewacht. Cesar Charisma bereikte in zijn laatste drie starts slechts één keer de tweede omloop, maar werd steeds uitgeschakeld door een sterke tegenstander. Mogelijk heeft de ruin dit keer wel het koersverloop mee.

Panic Launcher met pikeur Rick Wester is op papier de favoriet. De troef van Stal de Groningers won vorige week zeer overtuigend de kortebaan in Enkhuizen. Nederlands kampioen Kelsa Europoort werd die dag derde. Ook deze merrie is kansrijk op de Heereweg.

Derde kortebaan op de straat

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken is de derde organisatie dit jaar die toestemming heeft om te koersen op en in een straat. Vorige week waren Medemblik en Enkhuizen de eerste ‘gewone’ kortebanen sinds de coronabreak. Publiek is alleen welkom met een toegangskaart in combinatie met een QR-code en geldig ID.

Kortebaan van het jaar

Voorafgaand aan de kortebaan reikt de redactie van Kortebaandraverijen.nl de wisseltrofee voor de kortebaan van het jaar uit aan het bestuur van de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken. De organisatie kreeg in 2020 deze titel vanwege hun doorzettingsvermogen om ondanks de coronacrisis toch te organiseren. Omdat er geen toestemming was voor een kortebaan op de Heereweg verplaatste de organisatie de koers naar de Renbaan Duindigt.

Online wedden

Wil jij een weddenschap plaatsen op de kortebaan Lisse en wil je niet in de rij staan? Doe dit dan online. Via onderstaand linkblok krijg je na registratie een mooie welkomstbonus. Vervolgens plaats je eenvoudig je weddenschappen!

Klik op het linkblok om gebruik te maken van de aanbieding.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.