Debutanten maken Wognum bijzonder interessant

28 mei 2019 12:00

Het is bijzonder moeilijk te voorspellen welk paard vrijdag de kortebaan van Wognum gaat winnen. De helft van de 24 deelnemers kwam niet eerder in dit sprintwerk aan de start. Op basis van de prestaties van vorig jaar zullen Hero Baldwin en Calistokingsdeep de meeste aanhang hebben bij de wedders. Wat dat waard is, zal vanaf 13.00 uur blijken op de Kerkstraat. De eerste start wordt omstreeks 13.30 uur verwacht. 

Toch zijn niet alle debutanten onbekend. Castion Action SL won vorige maand een koers op het strand van het Belgische De Haan die veel weg had van een kortebaan. Het deed zijn eigenaar en trainer Koen de Ketelaere besluiten het ook in Nederland te proberen. Ook voor de Belgische pikeur Massimo Arickx is het kortebanen bij zijn noorderburen helemaal nieuw. Het is bijzonder goed voor de sport dat er aanwas vanuit het buitenland komt!

Beaujosh de Mahey en Ruud Pools kwamen in De Haan al samen in actie. Foto: Shelly Dewulf.

Successen

Ook Beaujosh de Mahey en Very Mossa kwamen in De Haan in actie. De eerste deed dit voor zijn Belgische eigenaar Kris Dekoninck die met Columbine Lep in het verleden al successen op de kortebaan vierde. Very Mossa maakte na de strandkoers de overstap naar het entrainement van Caroline Aalbers.

De trainster uit Callantsoog brengt ook Gaya Vip aan de start. De merrie debuteert voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl; een eigenarengroep van meer dan 100 mensen die de sport een warm hart toedragen. Ook de Stichting Kortebaandraverij Wognum maakt hier deel van uit. De loting in de eerste omloop is niet gunstig tegen Hero Baldwin met Manon Pools; de winnende combinatie van de kortebaan van Heemskerk van vorig jaar.

Op dreef

Calistokingsdeep won vorig jaar twee kortebanen en eindigde drie weken geleden ook als tweede in Assendelft. De ruin heeft net als Blackpearl Trans R een handicap van vijf meter. Rijdster Lindsey Pegram is bijzonder goed op dreef en won vorig jaar het pikeursklassement. John Dekker zegevierde in 2018 met het paard Cattiva Byd. De merrie is er deze keer niet bij. Broer van Bremen en Very Mossa zijn de paarden waarmee de titelverdediger de strijd aangaat.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.