Doc Holiday groot favoriet in Warmond

4 juli 2019 11:48

Alle ogen zijn zaterdag in Warmond gericht op Doc Holiday en Bo Sprengers. De combinatie is huizenhoog favoriet voorafgaand aan de jaarlijkse kortebaandraverij op de Herenweg. De regerend Nederland Kampioen won vorig jaar vier kortebanen en heeft er in dit prille seizoen ook al twee achter zijn naam staan. De concurrentie kan dus aan de bak. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Wie een kleine weddenschap plaatst op Doc Holiday hoeft zaterdag geen hoge uitbetaling te verwachten. In de eerste omloop staat de troef van de Meiden van Assum hooguit drie tegen één bij de totalisator. Terecht ook, want de kans dat Doc Holiday wint is bijzonder groot. Hij was vorig jaar al goed op dreef en is dit jaar nog ongeslagen. Op snelheid lijkt hij onklopbaar. De ervaren pikeurs van de tegenstanders zullen dan ook alles op alles zetten om ‘leerling’ Sprengers in het startvak te verslaan.

Doc Holiday en Bo Sprengers, hier in actie in Venhuizen, zijn de te kloppen combinatie op de Herenweg.

Andere kanshebbers

John de Leeuw kan wellicht zo’n huzarenstukje opvoeren. Hij rijdt met Barbert (de winnaar van 2016) en Panic Launcher twee kanshebbers. De laatste werd in Venhuizen door Doc Holiday verslagen. Voordraaiend wist zij wel een rit van de uiteindelijke winnaar af te snoepen. Beide paarden zijn in het bezit van Stal de Groningers. Zij brengen ook de talentvolle Chief One aan de start. De ruin was tijdens zijn tweede start vierde in Wognum. In de beslissende fase was hij moegestreden. Maar wat hij daarvoor had laten zien, was indrukwekkend.

Ook Dutch Buitenzorg, de Nederlands Kampioen van 2016 en 2017, is een kanshebber. De ruin stond vorig jaar lang aan de kant met een blessure. Zijn terugkeer in Assendelft mislukte door galoppades, maar in zijn oude vorm kan hij het zelfs de favoriet lastig maken.

Titel

Emi van Jip verdedigt haar titel in Warmond. Vorig jaar won de merrie verrassend de koers voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Zij hebben met Gaya Vip dit jaar nog een paard aan de start. De Stichting Harddraverij Warmond is één van de mede-eigenaren van deze twee deelnemers.

De kortebaan is van oudsher een oer-Hollandse traditie, maar de populariteit slaat langzaam ook over naar het buitenland. Zo komt er zaterdag een delegatie van zo’n zestig mensen uit het Belgische Sint-Eloois-Winkel, om te zien hoe er in Nederland wordt gekoerst. Onder hen Kris Dekoninck, die als eigenaar al enkele jaren actief is op de kortebaan. Hij hoopt op succes van zijn eigen Beaujosh de Mahey.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.