Stal de Groningers met grootste troeven naar NK in Lisse

27 september 2022 11:15

Rick Wester rijdt donderdag de grote favorieten voor de winst van het NK kortebaan in Lisse. De kampioenspikeur komt in actie met Candy Blue Chip en Epoque, de meest succesvolle paarden van Stal de Groningers van dit seizoen. De aanvang op de Heereweg is omstreeks 14.30 uur. Daarvoor komen vanaf 13.15 uur de pony’s in actie.

Let op: geen Grand-16!

Candy Blue Chip en Epoque vormen de nieuwe lichting paarden in eigendom van Stal de Groningers. Beiden wonnen dit jaar direct bij hun debuut en plakten er later nog twee overwinningen aan vast. Allebei zegevierden ze inmiddels drie keer, waaronder tijdens hun laatste start. Candy Blue Chip is de snellere starter van de twee. Epoque moet het juist hebben van zijn speed onderweg.

Aan de bak

In dit sterke deelnemersveld moeten ze allebei direct aan de bak in de eerste omloop. De paarden van Manon Pools zijn hun tegenstanders en allebei razendsnel op de eerste meters. Epoque treft Haley Vredebest, zijn opponent van afgelopen zaterdag tijdens de finale in Utrecht. In de beslissende kamprit pakte Epoque de winst pas in de slotmeters. Deze nieuwe confrontatie belooft direct spektakel op te leveren. Omdat er niet wordt gekoerst volgens het Grand16-principe moet er na de eerste omloop al een kanshebber naar huis!

Ook Candy Blue Chip treft het niet. Tegenstander Kelsa Europoort is de regerend Nederlands kampioen. Ook zij moet het hebben van de eerste meters. Wanneer Pools de startsnelheid van de merrie optimaal weet te benutten, moet Candy Blue Chip serieus in de achtervolging.

Smaakmakers

Chief One, de winnaar van vorig jaar, ontbreekt. Met Southwind Raptor (2019) en Eliot Charisma (2020) zijn wel twee oud-winnaars aanwezig. Beide paarden hebben een handicap van vijf meter. Met hun inhaalraces kunnen zij opnieuw twee absolute smaakmakers worden. Dit jaar won Southwind Raptor in Warmond en Santpoort. Eliot Charisma zegevierde in Hoofddorp. Ook Flavius Boko, Hequejuela, Hero Baldwin en Panic Launcher wonnen dit seizoen al een kortebaan.

Online wedden

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Lisse. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.