Direct mooie confrontaties in eerste omloop Venhuizen

6 juni 2019 12:20

De kortebaan van Venhuizen belooft aanstaande dinsdag vanaf de eerste omloop vuurwerk te geven. Een aantal kanshebbers heeft tegen elkaar geloot waardoor de bezoekers op de nieuwe locatie aan de Kerkweg direct mooie ritten kunnen verwachten. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

In het veld van 24 deelnemers is Doc Holiday dé topfavoriet. De ruin werd vorig jaar Nederlands Kampioen en Paard van het jaar. Bovendien won hij samen met Bo Sprengers vorige maand in Assendelft de eerste kortebaan van het seizoen. De loting is echter ongunstig. Tegenstander Panic Launcher was de verrassing van de koers in Assendelft. De merrie eindigde als derde en toonde bijzonder veel snelheid. In de beslissende fase was zij opgebrand, anders had er meer ingezeten.

Doc Holiday (rechts) is het te kloppen paard op de Kerkweg.

Interessante ritten

Interessant zijn ook de ritten tussen Hind Beuckenswyk en Fullrich v Assum. Beide paarden maakten indruk in Assendelft en lijken klaar om te gaan oogsten. De winnaar van deze ritten kan ver komen. Gevestigde namen als Bizar Zandbergen en Evison treffen het ook niet met de loting. Zij komen respectievelijk Calvados Chess en Archange de Jiel tegen die bij hun eerste start lieten zien een aanwinst te zijn voor de kortebaan.

Southwind Raptor (de nummer twee van vorig jaar) en de nog onervaren Go Star zijn op papier de andere kanshebbers voor de winst. Kees Komen hoopt ongetwijfeld op succes van Emi van Jip. De voorzitter van de harddraverijvereniging in Venhuizen heeft een ‘aandeel’ in de merrie die het gehele seizoen wordt gehuurd door Kortebaandraverijen.nl. Emi van Jip treft in de eerste omloop Contador, de verliezend finalist van twee jaar geleden.

Snelspel

Nieuw in Venhuizen is de mogelijkheid om ‘snelspel’ te spelen bij Runnerz. Iedereen kan vanaf twee euro een ticket kopen voor de Winscore waarbij de computer automatisch de getallen bepaalt naar aanleiding van de kansen van elk paard en de weddenschappen die andere mensen afsluiten. Uiteraard kun je voor Winscore ook nog steeds zelf je getallen bepalen. De voorbeschouwing van deze website helpt je daarmee op weg.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.