Casanova favoriet in sterk veld Utrecht

5 oktober 2017 12:18

Het einde van het seizoen en de koers maandag in ’t Zand heeft geen invloed op het aantal deelnemers van de kortebaan in Utrecht, zaterdag op de Maliebaan. Er komen 24 paarden aan de start. Bovendien is er geen gebrek aan de kwaliteit. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Casanova springt er in dit bijzonder sterke veld bovenuit. De ruin won Heemskerk en kwam daarna in Medemblik en Roden minder tot zijn recht. In Medemblik ging het galopperend mis. In Roden maakte hij ook een galoppade. In de andere rit kwam hij te laat op gang tegen de snelle starter Every’s wish. De Maliebaan, kaarsrecht over 300 meter, ligt hem wellicht beter.

Casanova won vorig jaar tijdens de Dag van het Aangespannen paard op de Yalelaan in Utrecht.

Daarachter zijn er veel kanshebbers. Wij kiezen voor de paarden vanaf 295 meter. Donder Frejo liep een uitstekende koers in Lisse. Cattiva Byd was in de halve finale te sterk, maar dat is geen schande. In de troostfinale was de pijp leeg en moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. Gently Boko is met haar snelle starts ook moeilijk te achterhalen. Ze werd tweede in Sassenheim en Roden. Tegen Viking Cehere treft ze direct de winnaar van Lisse. De ruin is echter zijn startvoordeel van vijf meter kwijt.

In Roden was Gently Boko onder andere te sterk voor Chakaka. De merrie is een paard dat niet graag inhaalt, maar zich uitstekend kan laten opduwen. Bovendien is ze trouw. Wanneer ze de andere paarden vanaf 295 meter weet te ontlopen, moet een ereplaats erin zitten. Het is echter oppassen geblazen voor Every’s wish in de eerste omloop die met een snelle start direct langszij kan komen.

Gently Boko maakt wel eens een fout, maar is na een snelle start moeilijk te achterhalen.

Flinke kluif

Ook Eliot Charisma start zaterdag (voor het eerst) vanaf 295 meter. De ruin start gemakkelijk en heeft ook nog eens de steun van Ruud Pools. De snelle Obelix West zal er een flinke kluif aan hebben. Diesel Scott won vorige week in Roden. Deze vierjarige hengst is nu zijn startvoordeel kwijt, maar lijkt goed genoeg om ook vanaf de basisafstand een rol van betekenis te spelen.

De eerste omloop kent drie prachtige affiches. Blackpearl Trans R tegen Barbert is de allermooiste. Barbert won dit seizoen vanaf 305 meter twee kortebanen. Blackpearl Trans R heeft niet meer de inhoud van voorgaande jaren, maar is in de eerste omlopen nauwelijks te kloppen. In deze rit geven wij daarom het voordeel aan Blackpearl Trans R, maar vermoedelijk zijn haar kansen daarna direct verkeken.

Mooie strijd

Ook Blue Diamond As tegen Doc Holiday belooft een mooie strijd te worden. Blue Diamond As won vanaf 295 meter in Santpoort en is daarna alleen maar beter geworden. Hij werd met wat geluk tweede in Hillegom en liep vervolgens in Enkhuizen zijn beste koers van het jaar. Met twee galoppades vergooide hij zijn kansen in de halve finale, anders had hij zomaar kunnen winnen. Tegenstander Doc Holiday werd tijdens deze bewuste koers vierde. Hij verloor de strijd om het brons tegen Blue Diamond As. De ruin behaalde dit seizoen al meerdere ereplaatsen en kan, wanneer hij de eerste omloop overleeft, ook in Utrecht hoge ogen gooien.

Blue Diamond As (rechts) won in Enkhuizen de troostfinale van Doc Holiday.

Wellicht dat Wonnightstand en Chaman Rapida er ook een mooie strijd van kunnen maken. Beide paarden beschikken over een snelle start en ontlopen elkaar op snelheid niet veel. In de finale van Schagen kwamen zij elkaar ook tegen. Toen was Chaman Rapida de beste.

Southwind Raptor kan deze prognose volledig aan diggelen lopen. De ruin is de snelste van het veld, maar maakt door fysieke problemen regelmatig galoppades. Hij won in Beverwijk en de Lier en verloor daarna alleen nog maar van zichzelf. Twee weken geleden in Enkhuizen haalde hij de finale. Ook toen ging het galopperend mis. Met de troef van Bert de Boer is het alles of niets!

ONZE TIP: 1. CASANOVA 2. DONDER FREJO 3. GENTLY BOKO 4. BLUE DIAMOND AS
Outsiders: Southwind Raptor, Doc Holiday en Diesel Scott

Foto: Nico Visser

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in ’t Utrecht kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Speel op de kortebaan

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.