Deelnemers TipCompetitie scoren er op los

10 augustus 2020 23:52

De deelnemers aan de TipCompetitie hebben de Santpoort Challenge en de Bemmel Challenge aangegrepen om flink uit te halen. Beide dagprijzen werden gewonnen met een maximaal aantal punten. Voor Santpoort was Ria IJperlaan de snelste van maar liefst twaalf deelnemers die het juiste kwartet voorspelden. Loes Hilgersom lukte dit voor Bemmel en pakte daarmee de dagprijs van de Bemmel Challenge. Lenie Zuidgeest is nog altijd de trotse koploper en breidde haar voorsprong zelfs met enkele punten uit.

Met Equal to None won de grote favoriet de Santpoort Challenge in het Zweedse Solvalla. Ook de paarden op de resterende podiumplaatsen waren vooraf getipt. Het leverde een karrenvracht aan punten op. 44 deelnemers konden drie bonuspunten voor het tippen van de juiste winnaar bijschrijven. Maar liefst twaalf deelnemers presteerden het om het juiste kwartet te tippen; een unicum. Van dit dozijn was Ria IJperlaan de eerste met het insturen van haar prognose. Het leverde haar de dagprijs op.

Tijdens de Bemmel Challenge voorspelden zelfs 56 deelnemers de juiste winnaar. Alleen tijdens de Wognum Challenge werd de winnaar nog vaker (62 keer) geraden. Onder hen Loes Hilgersom, die voor de achtste keer dit seizoen de juiste winnaar raadde. Een bijzonder knappe prestatie; alleen Gertjan Vis en Frans Jansen deden het beter met negen keer de juiste winnaar. Ton Zuidgeest en Saskia van der Loos voorspelden net zoals de jonge Voorschotense acht keer de juiste winnaar.

Loes Hilgersom voorspelde voor de Sweepstakes in Groningen de eerste vier paarden en behaalde daarmee de maximale dagscore. Frits Taag, Herwin Zweers, Sem Hilgersom en Hans Neesen gaven drie punten toe op de winnares van de dagprijs. Zij zagen nummer twee Karina Alki over het hoofd en gaven Duolottatalkin, de nummer vijf van de koers, een plekje in hun prognose.

Lenie Zuidgeest lijkt onbedreigd af te stevenen op de winst in de 2e periode. Zowel tijdens de Santpoort Challenge als de Bemmel Challenge liet ze geen steken vallen en vergrootte haar voorsprong naar maar liefst 32 punten. Alleen een surprise van gigantische proporties kan de Stompwijkse nog van de zege afhouden. Nummer twee in het klassement Mardina Woord lijkt vooralsnog, ondanks een sterke opmars de afgelopen weken, kansloos.

In het Totaalklassement deed Lenie Zuidgeest goede zaken. Ze liep vijf punten uit op runner-up Frans Jansen en heeft nu een gat geslagen van zes punten. Frits Taag rukte vanaf de elfde plaats op naar plek nummer drie en heeft nog vijf punten te overbruggen naar Jansen. André Oudshoorn en Bas Hilgersom boekten terreinwinst en delen nu de vierde plaats.

Wil Verduin en Leon Zoetemelk, de nummers drie na de Nootdorp Challenge, verloren wat terrein. Verduin staat zesde, Zoetemelk is achtste. Loes Hilgersom is op plek negen nieuw in de Top 10, vlak voor nummer tien Saskia van der Loos. Gertjan Vis en Herwin Zweers volgen op korte afstand, terwijl het Stompwijkse trio Fan van Jan, Ton Zuidgeest en Milenka van den Bosch nog altijd azen op een top-notering.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.