Cattiva Byd huizenhoog favoriet in Sassenheim

14 juni 2018 12:07

Met Cattiva Byd aan de start heeft de kortebaan van Sassenheim zaterdag een uitgesproken favoriet. De merrie zegevierde vorig jaar in Nootdorp en was dit seizoen de beste in Wognum. Samen met pikeur John Dekker gaat de troef uit de stal van Jan Demmink voor haar derde overwinning. De aanvang van de koers op de Teijlingerlaan is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De manier waarop Cattiva Byd afrekent met haar tegenstanders is indrukwekkend. Ze lijkt zich nauwelijks in te hoeven spannen om zelfs de beste paarden te kloppen. Toch is er een punt van zorg voor haar achterban. Gedurende de middag krijgt ze steeds minder zin in de startprocedure. Dit kostte haar vorig jaar al enkele zeges. Ook in Wognum ging ze moeilijk doen tijdens de eindfase, maar liep het uiteindelijk nog goed af. Het is afwachten of ze in Sassenheim de gehele middag haar hoofd bij het werk kan houden.

De finale in Wognum: links El Salvador, rechts Cattiva Byd.

Stal de Groningers hoopt ongetwijfeld van niet. Michel Roggen en zijn vrienden hebben met Barbert, Ben Hurry, El Salvador, Crazy Lover en Ronny Brandt maar liefst vijf ijzers in het vuur. Barbert won dit seizoen de opening in Assendelft en was twee jaar gelwden ook succesvol in Sassenheim. In 2015 en 2017 eindigde de Amerikaan als vijfde. Ben Hurry, El Salvador en Crazy Lover zijn pas dit seizoen met kortebanen begonnen, maar lijken de kwaliteiten te hebben om door te stoten naar de top. Debutant Ronny Brandt moet worden afgewacht.

Titelverdediger

Blackpearl Trans R is eveneens een blikvanger. De merrie won de kortebaan in 2015 en was twee jaar eerder derde op de Teijlingerlaan. Fuggedaboutit is er niet bij om zijn titel te verdedigen. De ruin leek er na zijn overwinning vorig jaar in zijn daaropvolgende deelnames steeds minder zin in te hebben. Hij kwam mede daardoor in 2018 nog niet in actie op de kortebaan.

Net als vorig jaar was er bij de eigenaars en trainers veel belangstelling voor de kortebaan. Zij schreven maar liefst 38 paarden in waardoor een groot deel is uitgeloot. Pikeur Ruud Pools, de nummer twee op de lijst van meest succesvolle pikeurs sinds 1932, is zelfs met al zijn drie deelnemers uitgeloot.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Sassenheim kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.