Veel debutanten en uitlotingen in Sassenheim

15 juni 2017 12:08

Maar liefst 41 combinaties zijn aangegeven voor de kortebaan in Sassenheim, zaterdag op de Teijlingerlaan. Een ongekend hoog aantal dat de populariteit van de kortebaan en met name die van Sassenheim goed weergeeft. Daarvan kunnen er ‘slechts’ 24 meedoen. Een uitgesproken favoriet zit er niet bij en dat maakt de koers extra interessant. De aanvang is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Let op: De NDR heeft opnieuw geloot. Er is donderdag om 13.45 uur een nieuwe versie geplaatst! Be my friend is alsnog uitgeloot, Dutch Buitenzorg is toegevoegd!

Titelverdediger Barbert is er opnieuw bij. De Amerikaanse ruin heeft echter een starthandicap van vijf meter. Bovendien gaf hij er de laatste twee koersen zomaar de brui aan met galoppades. Dat maakt zijn kansen lastig in te schatten. John de Leeuw rijdt ook Fuggedaboutit die vorig jaar als vierjarige indruk maakte op de kortebaan. Winnen zat er toen nog niet in, maar nu een jaar verder en sterker zijn er goede kansen.

De finale van 2016: Wyard Beuckenswyk (links) komt tekort tegen Barbert.

Levende legende

Manon Pools rijdt Viva’s Limburgia, die in 2008 en 2012 de kortebaan in Sassenheim won. De jaren beginnen inmiddels te tellen (de ruin is veertien) voor deze nu al levende legende. Het is bijna drie jaar geleden dat hij voor het laatst een kortebaan won. Zijn laatste optreden (met een vijfde plaats in Vroomshoop) geeft echter aan dat de klasbak het nog niet is verleerd.

Het hoogtepunt van de eerste omloop lijkt de confrontatie tussen Dutch Buitenzorg en Tamburini te worden. De eerste is de regerend Nederlands kampioen en won dit seizoen al de kortebaan van Assendelft. Tamburini eindigde de voorgaande twee jaar respectievelijk als vijfde en derde op de Teijlingerlaan.

Maar liefst acht van de 24 deelnemers kwamen niet eerder op de kortebaan in actie. Het is afwachten hoe zij zich profileren. Ook bij de pikeurs is er een debutant. Micha Brouwer is de eerste pikeur op de kortebaan die in de 21ste eeuw geboren is. De pas zeventienjarige leerlingpikeur gaat op pad met de ervaren en goede Casanova. De nieuwe combinatie behoort tot de kanshebbers.

Wedden

Wil je online vanuit huis wedden? Profiteer dan van onderstaande aanbieding. Meld je online aan bij Runnerz en pak de welkomstbonus van maar liefst 25 euro bij Runnerz!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.