Betrouwbare Ronny Brandt eerste keus in Santpoort

1 augustus 2018 11:30

Het is de organisatie en de NDR gelukt om alsnog 24 paarden aan de start te krijgen in Santpoort. Dinsdag stelde de NDR de inschrijving open, omdat het beoogde aantal deelnemers nog niet bereikt was. De paarden die meedoen lijken aan elkaar gewaagd. Er is geen uitgesproken favoriet. Ronny Brandt krijgt echter onze voorkeur.

In drie starts was Ronny Brandt op geen fout te betrappen. En dat kan wel eens goud waard zijn op de lastige klinkers van de Hoofdstraat. De ruin van Stal de Groningers won in Sassenheim en eindigde als tweede in Hoofddorp. Hij verloor vooralsnog alleen van snelheidsduivels met een starthandicap.

Na een spectaculaire finale won Southwind Raptor (links) in Hoofddorp van Ronny Brandt.

Southwind Raptor, Dutch Buitenzorg en Blackpearl Trans R schatten wij op snelheid hoger in, maar daarvoor zijn (los van de extra meters) ook argumenten om niet voor ze te kiezen. Zo is Southwind Raptor niet altijd even betrouwbaar in de eerste meters, al hoewel hij momenteel in topvorm verkeert. Zijn overwinning in Hoofddorp (in de finale tegen Ronny Brandt) was indrukwekkend! Ook Dutch Buitenzorg loopt momenteel de straatstenen uit de straat. Hij won in IJmuiden en werd derde in Hoofddorp. Tegenstander Hero Baldwin (met tien meter voorgift) is vooral in de eerste omlopen echter nauwelijks te verslaan. Bovendien laat de ruin met Manon Pools op de sulky momenteel weinig steekjes vallen met twee opeenvolgende tweede plaatsen als gevolg. De combinatie is één van de favorieten in Santpoort.

Blackpearl Trans R trakteerde Ronny Brandt in Sassenheim op een nederlaag, maar kwam hem in de finale (na bijloting van Ronny Brandt) weer tegen. De merrie had toen het beste al gegeven en bleek kansloos. Dat is precies de zwakke plek van de wondermerrie. Na een aantal ritten op 100 procent is het (logischerwijs) over met Blackpearl Trans R. Dat verklaart dat ze dit jaar nog niet wist te winnen, want met haar vorm is niets mis! Ze gaat voor het eerst op pad met leerling Micha Brouwer. Leuk detail, grote broer Danny Brouwer won in 2015 twee keer met Blackpearl Trans R.

Voorgift

Vanaf 295 meter is naast Hero Baldwin ook Ariana Trojborg één van de kanshebbers. Op 300 meter toonde zij al snelheid, maar werd steeds geklopt door goede tegenstanders. Met vijf meter voorgift is ze moeilijk in te halen!

De finalisten van vorig jaar zijn er dit jaar opnieuw bij. Blue Diamond As is zijn voorgift van vijf meter nu kwijt en verkeert niet in blakende vorm. In vijf starts overleefde hij slechts één keer de eerste omloop. Vooral zijn galoppades halverwege zijn zorgwekkend. Ook Columbine Lep presteert nog niet zoals verwacht. Met de vorm van de merrie lijkt echter niets mis. Waar het vorig jaar vaak meezat met de loting, treft ze het nu steevast niet. Ze verrast niet met een plek bij de laatste vier.

De finalisten van vorig jaar Columbine Lep (links) en Blue Diamond As zijn dit jaar nog niet in de uitslagen terug te vinden.

Outsiders

Op zoek naar outsiders komen we uit bij Graceful Boko. De merrie geeft zich helemaal, maar is nog niet voor 100 procent te vertrouwen. Met vijf meter voorgift is ze een gevaarlijke deelnemer. Diesel Scott liet in Zwanenburg met zijn tweede plek zien verbeterd te zijn, maar wilde er daarna twee keer niets van weten. Beide keren was bliksemstarter Obelix West de tegenstander. Deze ruin is er donderdag opnieuw bij en kan gaan voor een mooie ereplaats. Tegenstander Hannie Swagerman is grillig en meestal foutief. Wanneer ze echter de geest krijgt, kan ze voor een grote verrassing zorgen.

Een mooie rit is die tussen Up Up and Away en Calistokingsdeep. De eerste is een nieuwkomer en laat veel snelheid zien. In de derde omloop van Hoofddorp werd hij echter tegendraads in het startvak. Calistokingsdeep lijkt de (nog) snellere van de twee, maar verruilt de draf soms zomaar voor galop. Op een goede dag doet hij mee voor de winst.

Hero Baldwin eindigde tijdens zijn laatste twee starts als tweede in IJmuiden en Stompwijk.

Tot slot aandacht voor Emi van Jip. De merrie won tot ieders verrassing, met vijf meter ontheffing, de kortebaan van Warmond. De 87 Super Vrienden van deze website, die haar huren gedurende het kortebaanseizoen, konden hun geluk niet op. Ook in Santpoort heeft ze veel aanhangers. Ze zal dus op extra steun vanuit het publiek kunnen rekenen. Of ze snel genoeg is om de vijf meter voorgift op Southwind Raptor uit te buiten, moet blijken. Feit is dat ze in Warmond veel heeft geleerd.

ONZE TIP: 1. RONNY BRANDT 2. SOUTHWIND RAPTOR 3. ARIANA TROJBORG 4. HERO BALDWIN
Outsiders: Columbine Lep, Dutch Buitenzorg en Blackpearl Trans R

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Santpoort kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.