Prachtig deelnemersveld met toppers in Purmerend

10 september 2019 12:31

De grote prijzenpot in Purmerend van 10.000 euro en de vele vergoedingen en ereprijzen hebben als een magneet gewerkt op de verschillende trainers en eigenaren. Bijna alle toppers van het huidige kortebaanseizoen komen donderdag aan de start op de Nieuwstraat. De koers belooft dan ook een waar spektakelstuk te worden. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt exact om 13.30 uur. 

Op Chief One na, die begin deze maand won in Schagen, zijn alle winnaars van dit jaar aanwezig. Logischerwijs trekken John de Leeuw en Lindsey Pegram het meeste aandacht op zoek naar een winnaar. Zij domineren het seizoen als nooit tevoren en staan logischerwijs ook op de eerste twee plaatsen in het pikeursklassement. De Leeuw rijdt Archange de Jiel (de winnaar van Beverwijk) en Panic Launcher (de winnaar van Warmond en De Lier).

Pegram zit achter Southwind Raptor en Eliot Charisma die dit jaar allebei al drie kortebanen wisten te winnen. Haar plek op de sulky achter Calistokingsdeep, de winnaar van vorig jaar in Purmerend, staat ze af aan leerlingpikeur Bo Sprengers. Hierdoor mag de ruin weer vanaf de basisafstand starten. Sprengers rijdt ook Nederlands Kampioen Doc Holiday en heeft hierdoor de twee finalisten van vorig jaar voor de kar.

Ontheffing

Ronny Brandt won dit jaar met De Leeuw zelfs al vier kortebanen. Vanwege het overschrijden van de winsomgrens zet ook Stal de Groningers voor hun troef een leerlingpikeur in om vijf meter ontheffing te krijgen. Mats Wester neemt voor het eerst plaats achter de ruin.

De finale van vorig jaar: Calistokingsdeep (links) klopt Doc Holiday. Bo Sprengers rijdt in deze editie beide paarden.

Dutch Buitenzorg won de kortebaan van Purmerend twee jaar geleden. De ruin bewees in Heemskerk weer zijn topvorm te benaderen en is daardoor gevaarlijk voor een tweede succes op de Nieuwstraat. Andrea Swagerman won zeven jaar geleden al in Purmerend. De ruin is echter niet meer in de vorm van toen en is bovendien opgezadeld met een starthandicap. Normaal gesproken is Panic Launcher, de tegenstander in de eerste omloop, al een te hoge horde.

Tot slot aandacht voor Viking Cehere (Micha Brouwer). De ruin startte dit jaar pas twee keer, maar haalde beide keren de finale. In Warmond werd hij tweede waarna hij won in Voorschoten. Ook in Purmerend behoort hij tot de favorieten.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.