Direct topconfrontaties bij kortebaan Purmerend

11 september 2018 11:15

De liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de kortebaan in Purmerend donderdag op de Nieuwstraat. Net als voorgaande jaren komt de absolute top aan de start en dat zorgt ervoor dat het publiek direct vanaf de eerste omloop mooie strijd kan verwachten. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. 


Voor Lindsey Pegram en Manon Pools is de zesde rit van de middag bijzonder belangrijk. Beide rijdsters zijn volop in de race voor het pikeurskampioenschap. Op dit moment staan ze samen aan de leiding. Omdat ze elkaar direct in de eerste omloop treffen, kunnen ze een belangrijke slag slaan. Pegram komt in actie met Calistokingsdeep, één van de favorieten. Pools rijdt Evison, die voorgaande jaren als vierde en tweede eindigde op de Nieuwstraat.

Pegram brengt daarnaast Eliot Charisma aan de start, de winnaar van Beverwijk en Bemmel. Pools zitachter Hero Baldwin, de winnaar van vorige week in Heemskerk. De hengst is nu wel zijn ontheffing van vijf meter voor vierjarige paarden kwijt. Dat maakt de klus voor Hero Baldwin wellicht een stuk lastiger.

Nederlands Kampioen

Ook de kersverse Nederlands kampioen Doc Holiday start in Purmerend. De ruin won dit seizoen op Duindigt en was ook de beste in Stompwijk en Middenbeemster. Met Hayley Scott heeft de favoriet een onervaren tegenstander.

De winnaar van vorig jaar, Dutch Buitenzorg, ontbreekt in Purmerend. Wel komt Fleur Swagerman aan de start, de winnares in 2016. De merrie treft Columbine Lep, die voor het eerst aantreedt met een handicap van vijf meter. Ook Andrea Swagerman is erbij. De ruin won de koers in Purmerend maar liefst zes jaar geleden.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Purmerend kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.