Middenbeemster: Veel favorieten voor nationale titel

28 augustus 2018 11:16

Het deelnemersveld voor de kortebaan in Middenbeemster is donderdag om de vingers bij af te likken. Op de Rijperweg strijden 24 combinaties om de nationale titel. Het grootste deel hiervan heeft serieuze kansen.

Lindsey Pegram heeft als koploper van het pikeursklassement de beste papieren. Eliot Charisma won bij zijn laatste twee deelnames en is daarom de logische favoriet. Calistokingsdeep won in Santpoort en eindigde in Bemmel als tweede achter Eliot Charisma en heeft daardoor opnieuw goede kansen. Pegram begeleidt ook nog eens Southwind Raptor, die met leerling Finn Verkaik profiteert van vijf meter ontheffing. Een paard dat kan winnen vanaf 305 meter is vanaf de basisafstand natuurlijk bijzonder interessant. De Amerikaanse ruin van Bert de Boer wil echter nog wel eens een foutje maken. De laatste weken zijn deze echter spaarzaam.

Eliot Charisma (links) versloeg Calistokingsdeep in de finale van Bemmel.

Dutch Buitenzorg verdedigt zijn nationale titel (hij won in 2016 en 2017) en is ook nog eens de titelverdediger in Middenbeemster. De ruin verkeert in uitstekende vorm. Hij won onlangs in IJmuiden en De Lier. De manier waarop dit gebeurde, was indrukwekkend.

Zonder fouten

Ook Manon Pools heeft met Doc Holiday en Hero Baldwin goede kansen op succes. Doc Holiday won dit seizoen op Duindigt en in Stompwijk. In vier starts, eindigde ze ook vier keer bij de eerste vier. Hero Baldwin start snel en is vervolgens moeilijk te achterhalen voor de concurrentie. Zonder fouten had de hengst allang een kortebaan gewonnen.

De liefhebbers van degelijkheid kunnen terecht bij Verseau Blue en Ronny Brandt. Beide paarden zijn nauwelijks op fouten te betrappen en kunnen op basis van snelheid de meeste concurrenten wel aan. Hun betrouwbaarheid kan wel eens de doorslag geven.

Gokje

Wie een gokje durft te wagen, heeft een goede aan Hannie Swagerman (ze lijkt te verbeteren) en Up Up and Away. Beide paarden kunnen op snelheid meedoen om de winst, maar zijn niet de gemakkelijkste. Hun vijf meter voorgift is goud waard in dit sterke veld. Met tegenstanders als respectievelijk Columbine Lep en Eliot Charisma kunnen ze echter direct aan de bak.

Dutch Buitenzorg zegevierde vorig jaar in Middenbeemster.

Dat paarden als Barbert, Casanova, Crazy Lover, Blackpearl Trans R en Evison nog niet eens zijn genoemd, zegt alles over dit sterke veld. Deze paarden kunnen in beste vorm zeker een plek bij de laatste vier bemachtigen. Vanaf dat moment is, na de uitputtingsslag die we verwachten, alles mogelijk!

ONZE TIP: 1. ELIOT CHARISMA 2. DUTCH BUITENZORG – 3. CALISTOKINGSDEEP 4. DOC HOLIDAY
Outsiders: Hero Baldwin, Southwind Raptor en Ronny Brandt.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Middenbeemster kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.