Clash tussen Chief One en Cesar Charisma tijdens kortebaan Hoofddorp

2 september 2021 13:18

Chief One en Cesar Charisma zijn zaterdag de uitgesproken favorieten tijdens het Nederlands Kampioenschap kortebaan op de Renbaan Duindigt, georganiseerd door de Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp. Het maximale aantal van 24 paarden komt aan de start. De aanvang is 12.30 uur. De officiële start is omstreeks 13.30 uur. Iedereen is welkom.

Chief One (Rick Wester) en Cesar Charisma (Ruud Pools) wonnen dit gemankeerde seizoen al twee keer. De eerste bleef ongeslagen op het gras van Emmeloord. Cesar Charisma was juist op dreef op de Renbaan Duindigt. Deze seizoentoppers kwamen elkaar nog niet tegen. Mogelijk komt het zaterdag tot een directe confrontatie. Een strijd in de finale zou een prachtige climax zijn.

Rick Wester is de vervanger van Hoofddorper John de Leeuw op de sulky van de paarden van Stal de Groningers. De inwoner van Lijnden komt ook in actie met Coktail Bar, die eerder al tweede werd in Emmeloord.

Voormalig kampioenen

Eliot Charisma (foto) won twee jaar geleden op de Kruisweg de kortebaan in Hoofddorp. Vorig jaar werd de ruin samen met pikeur Lindsey Pegram ook Nederlands Kampioen op de Renbaan Duindigt. De troef van trainer Mark de Jong verdedigt dus op twee fronten zijn titel. Eliot Charisma is op basis van snelheid bijna niet te verslaan. De ruin gaat dit jaar echter vaak in de fout met galoppades.

De samenvatting van de kortebaan Hoofddorp in 2019.

Naast bovengenoemde paarden zijn er ook kansen voor Doc Holiday (de Nederlands kampioen van 2018 en 2019) en Southwind Raptor. Ook de winnaar van de koninginnenrit van de eerste omloop tussen Panic Launcher en Calistokingsdeep is kansrijk.

Alternatieve locatie

De Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp wijkt voor zijn kortebaan uit naar de Renbaan Duindigt, omdat het vanwege de coronamaatregelen op dit moment nog niet mogelijk is om te organiseren op de Kruisweg. Op Duindigt is er controle op het toeschouwersaantal en kan de anderhalve meter afstand beter gehandhaafd worden.

Op Duindigt is veel hetzelfde als op de Kruisweg. Zo kunnen bezoekers ‘gewoon’ hun weddenschappen plaatsen en verzorgt Pastoor Kees van Lent de traditionele opening met het ‘zegenen’ van de paarden. Extra bijzonder is dat voorafgaand aan de koers de kortebaan Hoofddorp, in het bijzijn van wethouder en locoburgemeester Marja Ruigrok, wordt bijgeschreven in het Register voor Immaterieel Erfgoed; een enorme eer!

Net als de voorgaande kortebanen dit seizoen is ook het NK zaterdag live te bekijken op deze website.

Online wedden

Wil jij een weddenschap plaatsen op de kortebaan Hoofddorp op Duindigt zaterdag? Doe dit dan online. Via onderstaand linkblok krijg je na registratie een mooie welkomstbonus. Vervolgens plaats je eenvoudig je weddenschappen!

Klik op het linkblok om gebruik te maken van de aanbieding.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.