Middenbeemster: Southwind Raptor vs. Ronny Brandt

26 augustus 2019 12:50

Southwind Raptor en Ronny Brandt zijn donderdag de te kloppen paarden in Middenbeemster. Daarachter maken veel paarden kans op een klassering. De aanvang van de koers op de Rijperweg is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Wij kiezen voor Southwind Raptor als favoriet, omdat wij denken dat hij in een direct duel Ronny Brandt op snelheid kan kloppen. De nummer drie van vorig jaar, en dit jaar winnaar in Nootdorp, maakt alleen nog wel eens een foutje. Dat kan hij zich tegen Ronny Brandt niet permitteren. De ruin (dit jaar al drie keer winnaar) is het toonbeeld van trouw en is daarom een meer veilige keuze. Een eindstrijd tussen deze twee paarden zou een droomfinale zijn.

Southwind Raptor kwam na een moeizaam voorjaar steeds beter in vorm en won in Nootdorp.

De wedders op Ronny Brandt moeten wel rekening houden met lastige ritten in de eerste omloop. Wanneer Hannie Swagerman haar hoofd bij het werk houdt, kan zij voordraaiend wel eens verrassen! John de Leeuw heeft met de ervaren Barbert nog een kanshebber. De ruin leek er eerder dit jaar niet zoveel zin meer in te hebben en maakte de laatste tijd veel galoppades. In Beverwijk toonde hij verbetering met een plek in de derde omloop.

Kanshebbers voor de plaatsen

Lordspirit krijgt onze voorkeur op plek drie, maar viel niet mee in De Lier. Daar vloog hij er al in de eerste omloop uit tegen McSpirit. We vergeven hem deze misser, mede omdat wij McSpirit als een talent inschatten. Het lijkt echter aannemelijk dat Stal de Groningers zijn nieuwe troef pas vanaf 295 meter voor de prijzen wil laten gaan. Terug naar Lordspirit, die kwam de laatste weken steeds beter in vorm. Waar hij het anders naar één of twee snelle ritten opgaf, hield hij het de laatste keren wel vol tot het einde. De tweede plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap in Santpoort was een mooi resultaat.

Fip Junior debuteerde verdienstelijk voor de Super Vrienden met een derde plek in Voorschoten. Het koersverloop zat die dag mee en bijloting bood hem een nieuwe kans, maar de hengst toonde zijn potentie. Wanneer hij verder doorgroeit, moet een nieuwe klassering mogelijk zijn.

De trouwe Ronny Brandt is bijna een zekerheidje voor een ereplaats, maar moet in de eerste omloop direct aan de bak.

Op snelheid kan ook Contador zich met de besten meten. De ruin vergooit de laatste weken echter steeds eerder in de koers zijn kansen met galoppades. Feria de Rheve is een aanstormend talent. In Beverwijk legde hij Archange de Jiel al het vuur aan de schenen en in De Lier schakelde zij knap Hero Baldwin uit. Gently Boko en Andrea Swagerman zijn ervaren trouwe kortebaners. Zij kunnen bij een gunstige loting eveneens een ereplaats scoren. Howings Win Win heeft die ervaring nog niet, maar kan voor het eerst met Wim van der Mespel ook in de prijzen lopen.

ONZE TIP: 1. Southwind Raptor 2. Ronny Brandt 3. Lordspirit 4. Fip Junior
Outsiders: Contador, Barbert en Feria de Rheve

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.