Toprit in Medemblik: Archange de Jiel vs Calistokingsdeep

12 september 2019 11:00

Archange de Jiel en Calistokingsdeep zijn maandag de blikvangers voor de kortebaan in Medemblik. In het veld met het maximale aantal van 24 deelnemers hebben deze paarden tot nu toe het meeste indruk gemaakt. Eén daarvan valt echter direct af: ze hebben elkaar geloot in de eerste omloop. De aanvang op de Nieuwstraat is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. 

Archange de Jiel won dit jaar de kortebaan in Beverwijk en behaalde meerdere ereplaatsen. John de Leeuw is bovendien in topvorm. De Hoofddorper gaat glansrijk aan de leiding in het pikeursklassement.

Calistokingsdeep won dit seizoen nog niet, maar eindigde wel vijf keer als tweede. De ruin moet steeds zijn starthandicap van vijf meter goedmaken en dat zorgt regelmatig voor veel spektakel. Mogelijk groeit hij in Medemblik uit tot de absolute smaakmaker. Overigens komen beide favorieten donderdag ook in actie in Purmerend. Het is afwachten hoe zij de inspanningen daar hebben verteerd.

Titelverdediger

Het zijn niet de enige paarden die enkele dagen eerder al in actie zijn gekomen. De meeste paarden starten ook donderdag in Purmerend of vrijdag in Hillegom. Opvallend is dat titelverdediger Boucher le Blanc niet in Medemblik start, maar wel vrijdag in Hillegom. Titelverdediger John Dekker komt met Sirol Axe en Gaya Vip naar de Nieuwstraat. De laatste wordt dit jaar gehuurd door meer dan 100 Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Zij zetten ook hun paard Emi van Jip in. Zij komt voor het eerst in actie met pikeur Ruud Pools.

Chaman Rapida is een andere kanshebber maandag. De ruin van Piet Siderius moet het vooral hebben van zijn bliksemstart. De korte Nieuwstraat is dan ook in zijn voordeel.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.