Candy Blue Chip krijgt herkansing in Wognum

16 mei 2023 15:10

Candy Blue Chip is vrijdag de logische favoriet bij de 56ste editie van de kortebaan in Wognum. De merrie is de regerend Nederlands kampioen en bovendien viervoudig kortebaanwinnares. Vrijdag kan ze op de Kerkstraat haar eerste zege van het seizoen binnenhalen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig jaar was Candy Blue Chip de absolute revelatie. De troef van Stal de Groningers won als nieuwkomer direct in Egmond aan den Hoef en plakte er daarna zeges aan vast in Bemmel, Medemblik en Lisse. In die laatste plaats kroonde ze zich tevens tot nationaal kampioen. In de strijd om de titel ‘paard van het jaar’ eindigde ze als tweede.

Afgelopen zaterdag bleek ze nog niet in haar beste vorm. Tegen nieuwkomer Medusa J ging het galopperend mis in de tweede omloop. Ze leek zichzelf te overlopen om de vijf meter startachterstand in te halen. Mogelijk heeft de Amerikaanse merrie deze start nodig gehad om haar juiste vorm weer te vinden. Ze heeft bovendien de steun van kampioenspikeur Rick Wester.

Candy Blue Chip kende een valse start van het seizoen in Assendelft.

Derde zege

Bij een overwinning van de merrie boekt Stal de Groningers zijn derde zege op rij in Wognum. In 2019 won liefhebber Michel Roggen met Ronny Brandt. Vorig jaar was Coktail Bar de beste. Beide paarden zijn dit jaar niet van de partij. Stal de Groningers brengt met Archange de Jiel wel een andere klasbak aan de start. De ruin debuteerde vier jaar geleden in Wognum en won sindsdien vijf kortebanen en boekte vele ereplaatsen. Op de Kerkstraat start hij voor het eerst met een starthandicap.

Met onder anderen Jet Bianco, Kas Trottatore (de nummer vier van vorig jaar), Hampshire F Boko, Gaya Vip, Bankrobber, Flavius Boko en Cotton Eye Joe komen er nog meer goede en ervaren kortebaners in Wognum in actie. Bovendien zijn er van de 24 deelnemers acht paarden die pas sinds dit jaar actief zijn op de kortebaan. Dit maakt het plaatsen van een weddenschap extra moeilijk, maar bijzonder interessant.

Nieuw dit jaar is de veiligere startprocedure en dat zal even wennen zijn voor de bezoekers in Wognum. De paarden maken stappend de draai en komen daarna op snelheid. De startband is hierdoor ingekort tot ‘Op uw plaatsen, 1,2,3 af’. In Assendelft paste de SNDR deze methode voor het eerst met succes toe.

Zet online in!

Je hoeft vrijdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Wognum. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus tot 40 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.