Slechts twintig deelnemers, maar wel kwaliteit in Wognum

25 mei 2022 10:00

Hoewel de organisatie had gehoopt op een vol deelnemersveld van 24 komen er vrijdag bij de 55ste kortebaan in Wognum slechts twintig paarden aan de start. De coronacrisis heeft een grote invloed gehad op het algemene paardenbestand en de drafkalender is deze week overvol. De koers op de Kerkstraat heeft er overduidelijk last van. Desondanks hoeft het publiek niet te treuren. De combinaties die wél van start gaan, kunnen stuk voor stuk voor spektakel zorgen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Met Coktail Bar en Jocke Cane zijn immers de nummers één en twee in de uitslag van de openingskortebaan in Assendelft aanwezig. De eerste pakte met pikeur Mats Wester verrassend de winst na vorig jaar al enkele ereprijzen te hebben behaald.

Jocke Cane maakte vorige week met Lindsey Pegram een sterk debuut in Assendelft. De ruin profiteerde toen nog van een startvoorgift van vijf meter, maar moet ook vanaf de basisafstand kunnen scoren.

Beste paard

Met Chief One is ook het beste paard van het coronaseizoen 2021 in Wognum aanwezig. De troef van Stal de Groningers won drie keer in zes starts en liep slechts één keer niet in de prijzen. Drie jaar geleden liep hij in Wognum pas zijn tweede kortebaan in zijn carrière. Hij liet toen voor het eerst van zich horen en werd verrassend vierde.

De winst ging dat jaar naar Ronny Brandt. Hoewel hij vorig jaar matig presteerde, behoort hij vrijdag nog altijd tot de kanshebbers. Panic Launcher en Archange de Jiel zijn andere favorieten voor de winst. De eerste won vorig jaar in Wognum, de andere was de beste in Medemblik.

Zet online in

Je hoeft vrijdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Wognum. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.