Nieuwe strijd tussen Barbert en Casanova in Warmond

29 juni 2017 11:16

De kortebaan in Warmond van 2017 wordt mogelijk opnieuw een strijd tussen titelverdediger Barbert en Casanova. Beide paarden deelden vorig jaar de lakens uit op de Herenweg en komen zaterdag terug voor nieuw succes. De aanvang van de kortebaan is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Barbert en Casanova waren vorig jaar de beste paarden in Warmond. De droomfinale bleef echter uit. De deelnemers troffen elkaar in de halve finale. Barbert won na drie ritten en won vervolgens ook de finale van Co Swagerman.

Nu een jaar later zijn beide paarden opgezadeld met een handicap van vijf meter. Casanova profiteert echter nog van een leerlingontheffing van vijf meter en dat zorgt ervoor dat de troef uit de stal van Caroline Aalbers het meest kansrijk van de twee is. In Sassenheim reed Casanova voor het eerst met het zeventienjarige talent Micha Brouwer. De combinatie leek op weg naar de winst, maar twee galoppades van Casanova in de halve finale zorgden ervoor dat brons het maximale was.

Concurrentie

De toppers van vorig jaar krijgen concurrentie van Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg en Jagger Broline (de winnaar van Venhuizen). Beide paarden treffen elkaar al in de eerste omloop. Dat belooft direct vuurwerk te worden.

De verrassende nummer twee van Sassenheim, Gently Boko, is er ook bij. De merrie krijgt zaterdag voor het eerst de steun van voormalig kampioen bij de pikeurs John Dekker. De troef van de familie Van der Zwaan kan in Warmond bewijzen geen eendagsvlieg te zijn.

Wedden

Wil je online vanuit huis wedden? Profiteer dan van onderstaande aanbieding. Meld je online aan bij Runnerz en pak de welkomstbonus van maar liefst 25 euro!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.