Nieuwkomer Happy New Day favoriet bij kortebaan Warmond

30 juni 2022 13:00

Happy New Day en Rick Wester zijn de grootste kanshebbers op de winst zaterdag tijdens de kortebaan in Warmond. De combinatie startte pas twee keer op de kortebaan en liep nog niet in de prijzen, maar heeft desondanks genoeg indruk gemaakt om direct tot favoriet te worden gebombardeerd. De aanvang van de koers op de Herenweg is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De favoriet is de nieuwe troef van Stal de Groningers, de paardeneigenaar die momenteel de dienst uitmaakt op de kortebaan. In zijn eerste twee starts lootte Happy New Day beide keren grootverdiener Southwind Raptor in de eerste omloop. Tijdens zijn laatste start lukte het hem om deze crack te verslaan. Daarna was favoriet Panic Launcher na drie ritten te sterk.

Happy New Day laat zien het kortebanen steeds beter onder de knie te krijgen en profiteert van het nieuwkomersvoordeel. Hierdoor heeft de ruin vijf meter ontheffing. Bovendien heeft hij de loting gewonnen. Happy New Day heeft het stilstaande nummer en dus al een plek in de tweede omloop verdiend.

Uitdagers

Southwind Raptor en Lindsey Pegram zijn één van zijn uitdagers. De ruin liep op de kortebaan al ruim 35.000 euro bij elkaar. In de eerste omloop treft hij Ronny Brandt, de winnaar van Sassenheim en de nummer twee van Wognum. De combinatie kreeg er na deze successen echter vijf meter bij en staat achterom draaiend tegenover Southwind Raptor voor een loodzware klus.

Chief One (Mats Wester) is de andere blikvanger van dit deelnemersveld. De ruin pakte vorig jaar de titel ‘paard van het jaar’. Qua snelheid is hij nauwelijks te verslaan, maar tijdens zijn laatste deelnames had hij moeite met de startprocedure. De vierjarige Lois Lane, vorige week vierde tijdens haar debuut in Beverwijk, completeert het rijtje kanshebber. Wanneer de merrie heeft geleerd van haar eerste start, kan ze opnieuw ver komen.

Vijftien paarden

De gevolgen van de coronacrisis zijn nog steeds merkbaar op de kortebaan. Het aantal beschikbare paarden is flink afgenomen. Mede daardoor komen er in Warmond slechts vijftien paarden aan de start.

Zij koersen volgens het principe Grand-16. Dit betekent dat de verliezers uit de eerste omloop via een tussenronde alsnog een plek in de tweede omloop kunnen verdienen. De tweede omloop gaat verder met twaalf paarden, zoals gebruikelijk bij een reguliere kortebaan met 24 deelnemers. Beverwijk koerste vorige week als eerste volgens dit concept. Warmond is de tweede.

Online wedden

Je hoeft zaterdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Warmond. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.