Nieuwe strijd tussen Epoque en Ferran Convital in Utrecht

22 september 2022 14:55

De kortebaan in Utrecht kan zaterdag opnieuw uitdraaien op een confrontatie tussen Epoque en Ferran Convital. De paarden stonden dit seizoen allebei twee keer in een finale en troffen toen elkaar. De eerste pakte beide malen de winst, omdat de troef van pikeur Wim van der Mespel op het beslissende moment een galoppade maakte. Op de Maliebaan zijn de paarden de logische favorieten. De aanvang is 12.30 uur.

Door de fouten van Ferran Convital weten we nog steeds niet wie de snelste van de twee is. Wanneer de ruin van trainer Cees Imming zijn hoofd bij het werk houdt, heeft hij in elk geval goede papieren voor de winst. Epoque is de meer betrouwbare favoriet. In Hillegom was hij sterk verbeterd na een aantal mindere starts. In Utrecht gaat de troef van Stal de Groningers op voor zijn derde seizoenszege.

Epoque (links) won in Voorschoten de enige rit op snelheid van Ferran Convital.

De winnaar van het vorige lustrumevenement (2017) van de Diergeneeskundige Studenten Kring (DSK) op de Maliebaan is er opnieuw bij. Southwind Raptor staat nog altijd aan de top. Hij won dit seizoen de kortebanen van Warmond en Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. De troef van eigenaartrainer Bert de Boer gaat ruim aan de leiding in het klassement ‘Paard van het jaar’.

Dertien paarden

In totaal komen er dertien paarden aan de start. En dat zijn naast de genoemde deelnemers zeker niet de minsten. Zo wonnen Panic Launcher en Eliot Charisma dit jaar al eens een kortebaan en werd Kesper vorige week tweede bij zijn debuut in Enkhuizen. Calistokingsdeep heeft bovendien een erelijst om de vingers bij af te likken. Het belooft daarom een waar spektakel te worden op de Maliebaan.

De paarden koersen volgens het principe Grand-16. Dit betekent dat de verliezers van de eerste omloop in een tussenronde strijden voor een tweede kans. De winnaars hiervan plaatsen zich alsnog voor de tweede omloop. De koers gaat daarna verder met tien paarden.

Online wedden

Je hoeft zaterdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Utrecht. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.