Waanzinnige ontknoping ‘paard van het jaar’ in ’t Zand

11 oktober 2018 12:06

De kortebaan in ’t Zand, maandag op de Keinsmerweg, wordt niet alleen een strijd om de dagprijs. Ook de titel ‘paard van het jaar’ staat op het spel. Eliot Charisma (Lindsey Pegram) en Doc Holiday (Bo Sprengers) beginnen aan de laatste koers van het jaar met precies hetzelfde puntenaantal. Een spectaculair slot van het seizoen ligt in het verschiet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.


Doc Holiday heeft het grootste deel van het seizoen de leiding gehad in het klassement. Eliot Charisma kwam in het tweede deel van het jaar echter in een ongelooflijk goede vorm en won de laatste weken maar liefst vijf kortebanen. Met 25 punten voeren beide paarden nu samen het klassement aan. Eliot Charisma heeft echter voordeel vanwege het gewonnen aantal kortebanen.

De opdracht voor Doc Holiday is dus simpel: bij de laatste vier eindigen en boven Eliot Charisma. Gezien de vorm van de laatste een zware opgave. Beide paarden starten in ’t Zand voor de eerste keer met een handicap van vijf meter.

Huldiging

Pegram wordt maandag sowieso gehuldigd in haar eigen ’t Zand. De inwoonster van het dorp verzekerde zich vorige week in Nootdorp voor de eerste keer van de winst van het pikeursklassement. De kans dat ook Sprengers in het zonnetje wordt gezet is vrij groot. De pikeur van Doc Holiday heeft een op het oog veilige voorsprong op Djimmy Schneider in het leerlingklassement.

Eliot Charisma (rechts) kwam na de winst in Nootdorp op gelijke hoogte met Doc Holiday (links).

Hans Bot heeft het trainersklassement al binnen. De enige overgebleven concurrent Aad Pools had met minimaal drie paarden in ’t Zand moeten scoren om het nog spannend te maken. De trainer uit Uitgeest heeft echter slechts twee paarden ingeschreven. Wanneer de huldigingen van de kampioenen plaatsvinden, is mede afhankelijk van de beslissingen in de diverse klassementen.

In de strijd om de dagprijs hebben naast Doc Holiday en Eliot Charisma ook Calistokingsdeep (Djimmy Schneider), Donate Groenhof (Bo Sprengers) en  Southwind Raptor (Lindsey Pegram) goede papieren.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan ’t Zand kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.