Seizoentoppers zorgen voor spectaculair slot in ’t Zand

10 oktober 2019 12:15

Hoewel alle klassementen al zijn beslist, belooft de laatste kortebaan van het seizoen maandag in ’t Zand een mooi slotstuk te worden. Bijna alle toppers van het afgelopen seizoen zijn aanwezig. Dit zorgt direct voor enkele spectaculaire confrontaties in de eerste omloop. De aanvang op de Keinsmerweg is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. 

Vooral de ritten tussen Southwind Raptor en Eliot Charisma kunnen direct vuurwerk opleveren. Voor Lindsey Pegram (die in ’t Zand een thuiswedstrijd rijdt) is deze loting extra bijzonder. Deze paarden gaven haar seizoen mede kleur. Vanwege het overschrijden van de winsomgrens gaat Southwind Raptor voor het eerst op pad met leerling Bo Sprengers. Hierdoor kan de troef van Bert de Boer ‘gewoon’ op 280 meter starten. De ruin won dit seizoen maar liefst vier kortebanen, Eliot Charisma was drie keer de beste.

Mocht Pegram de eerste omloop niet overleven dan heeft zij met Calistokingsdeep nog een favoriet voor de winst. De combinatie werd dit seizoen vijf keer tweede. Met Bo Sprengers en een leerlingontheffing van vijf meter won de ruin van Maatschap van der Let in Purmerend gelukkig wel een keer de finale.

Titelverdediger

Sprengers zegevierde vorig jaar in ’t Zand met Doc Holiday. Toen mocht de ruin zich ook laten kronen tot ‘paard van het jaar’. Deze titel raakte hij dit jaar kwijt, maar met vier overwinningen (waaronder het Nederlands Kampioenschap in Santpoort) beleefde de troef van de Stal Meiden van Assum opnieuw een topseizoen. Op de Keinsmerweg kan de kers op de taart worden gezet.

De nieuwe kampioen is Ronny Brandt, die dit seizoen vijf kortebanen won. Ook in ’t Zand behoort hij met zijn bliksemstart en trouwe karakter tot de grootste kanshebbers. Eigenaar Stal de Groningers (zij wonnen dit seizoen elf van de 24 kortebanen tot nu toe) heeft met onder andere McSpirit, Chief One en Archange de Jiel nog meer ijzers in het vuur. Vaste rijder John de Leeuw krijgt tijdens de traditionele huldiging van de kampioenen zijn gouden helm weer terug als winnaar van het pikeursklassement.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.