Nieuwe loting Santpoort: Zelfde landen tegen elkaar

2 augustus 2022 13:05

De SNDR heeft dinsdag een nieuwe loting verricht voor de kortebaan Santpoort. Zij hebben dit besloten na protest van de Belgische deelnemers. In de uitschrijving stond namelijk vermeld dat deelnemers uit dezelfde landen eerst tegen elkaar loten. Bekijk hieronder de aangepaste loting.

In België staat de kortebaansport nog in de kinderschoenen. Pas sinds 2019 staan er soortgelijke koersen op het de kalender. Hierdoor zijn de krachtsverhoudingen wellicht wat scheef. De Nederlandse paarden en pikeurs hebben volop ervaring, voor de Belgen is bijna alles nog nieuw.

De grootste troef van de Belgen is Cesar Charisma. Hij startte in 2020 en 2021 bij de alternatieve kortebanen op de Renbaan Duindigt. Hij won twee keer. Zijn pikeur Marc Moes brengt ook Montana van Herend aan de start. De ruin won vorig jaar op het strand van De Haan, waar jaarlijks een koers vergelijkbaar met de kortebaan wordt gehouden.

Favorieten uit Nederland

De favorieten komen uit Nederland. Eliot Charisma en Southwind Raptor zijn ultieme kortebaankanonnen. In de eerste loting moesten ze tegen elkaar. Die rit gaat nu niet door.

Cesar Charisma (8) en Marc Moes wonnen dit jaar in De Haan na in de finale Otero (13) en Rick Wester te verslaan. Foto: Pop Hippodroom.

Stal de Groningers maakt kans met Candy Blue Chip en Coktail Bar. De laatste won dit seizoen al twee kortebanen, maar toonde tijdens zijn laatste starts weinig vorm. Candy Blue Chip zegevierde dit jaar direct bij haar debuut in Egmond aan den Hoef. Met Kelsa Europoort, gereden door Manon Pools, komt ook de Nederlands kampioen aan de start.

Voorbeschouwing met tips

Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen. Meer informatie over het Dorpsfeest Santpoort, waar deze kortebaan deel van uitmaakt, is te vinden op de website van de organisatie.

Je hoeft donderdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Santpoort. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.